Foreign Policy Dergisi Tekno-Milliyetçilikle Selçuk Bayraktar’ın Yeni Lider Olabileceğini Söylüyor

Yayın: 14:21 - 06.10.2023
Güncelleme: 14:21 - 06.10.2023

#image_title

Foreign Policy dergisi, Selçuk Bayraktar’ın siyasete adım atma sinyalleri verdiği analizini yaparak, Türkiye’nin potansiyel yeni lideri olabileceğini öne sürdü.

Halil Karaveli imzalı analiz, Bayraktar’ın tekno-milliyetçiliği ve popüler cazibesini vurgulayarak Erdoğan ile arasındaki farklara değindi.

Türkiye’nin askeri-teknolojik başarılarıyla öne çıkan Bayraktar, laik-dindar ayrımını aşan bir tekno-milliyetçilik biçiminin aktif savunucusu olarak dikkat çekiyor. Özellikle İHA’larıyla savaş alanlarında belirleyici bir rol oynayan Bayraktar, ulusal bir gurur kaynağı haline geldi.

1 Eylül’de siyasete adım atma düşüncesini dile getiren Bayraktar, verdiği röportajlarda siyasete karşı bir hedefinin olmadığını ancak milli teknoloji hamlesi idealini gerçekleştirmek için mücadele edeceklerini belirtti. 28 Eylül’deki açıklamasında toplumla birlikte milli teknoloji hamlesine odaklanacaklarını ifade etti.

Erdoğan ile Arasındaki Farklar

Analizde dikkat çeken noktalardan biri de Erdoğan’ın muhafazakar ve seküler milliyetçilik ideolojisinin tam anlamıyla birleşimini gerçekleştirememesi oldu. Bayraktar’ın tekno-milliyetçiliği ise dini bir ton taşımadığından dindar ve seküler seçmenlere hitap edebiliyor.

Bayraktar’ın ailesinin toplumsal çalışmaları ve kökeni, onun sosyal milliyetçilik vizyonunu oluşturabileceğine işaret ediyor.

Analiz, Bayraktar’ın, sosyal milliyetçilikle birleştirdiği tekno-milliyetçiliğini halk sınıflarına maddi fayda sağlayacak bir güvence sunması üzerinde duruyor.

Exit mobile version