Gaytancıoğlu: DPT yok olursa sorun çok olur

#image_title

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – CHP’den geçmiş devir Edirne Milletvekilliği yapan Okan Gaytancıoğlu, Devlet Planlama Teşkilatı’nın bu ülkenin yüz akı kurumlarından biri olduğunu anımsatarak, “DPT üzere her bölümü planlayan bir kurum ortadan kalktığı için gereksiz yerlere havaalanı yapılması üzere, ulaşım ve yatırım keşmekeşi ortaya çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

DPT, TÜRKİYE’DE ARTAN NÜFUSA KARŞI YATIRIMLARI ÇOK YANLIŞSIZ HESAPLIYORDU

Geçmişte DPT’nin Türkiye’nin yüz akı kurumlarında biri olduğunu hatırlatan Gaytancıoğlu, “AK Parti iktidarı ‘plana ne gerek var’ diyerek bu kurumu kapattı. Halbuki DPT, Türkiye’de artan nüfusa karşı yatırımları çok gerçek hesaplıyordu. İşte DPT üzere her bölümü planlayan bir kurum ortadan kalktığı için gereksiz yerlere havaalanı yapılması üzere, ulaşım ve yatırım keşmekeşi ortaya çıkıyor. Tarımda da kaç milyon kişi için hangi eserlerin ekilmesi konusunda plansızlık olduğu için de, bir yandan buğday için bile Rusya’ya muhtaç kalınıyor, başka taraftan artan zerzevat, meyve fiyatları toplumu giderek kıskaçta tutuyor” dedi.

BU GİDİŞLE DEVLET HASTANELERİNDE HEKİM BULUNAMAYACAK

Eğitimdeki fiziki yetersizliklerin nasıl gecekondu liseleri ve gecekondu üniversiteleri ile adeta diploma pazarlayan bir rant sistemi ile kapatılmaya çalışılıyorsa, sıhhat kesimindeki benzeri sıkıntıların bir taraftan özel hastane rantiyesini yaygınlaştırdığını savunan Gaytancıoğlu, “Diğer taraftan da devasa fiziki yatırımlara karşın sistemi kilitleyen hekim düşüncesi giderek vahim bir hâl alıyor. Bir yandan ilaç ve tedavi masraflarını artırıyor, başka yandan da işçi sorunu büyüyor. Bu gidişle Türkiye’nin birçok kentindeki devlet hastanelerinde poliklinik yapacak hekim bulunamayacak” yorumunu yaptı.

Exit mobile version