Kılıçdaroğlu’ndan Zamlara Tepki: “Ekonomik Soykırım Yapılıyor!”

#image_title

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki “değişim” tartışmalarının gölgesinde, son günlerde art arda gelen zamlarla ilgili konuştu. Fiyat artışlarını “ekonomik soykırım” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “85 milyon insan bir avuç insana çalışır hale getirildi” şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun Sözcü gazetesine yaptığı açıklamalardan bazı satır başları şöyle oldu: “Uygulanan ekonomi politikası tam bir ekonomik soykırımdır. Nedeni de şu! 85 milyon insan bir avuç insana çalışır hale getirildi. Yapılan zamlardan büyük bir kesim, 80 milyon, 85 milyon etkileniyor ama bu yapılan zamlardan nemalanan bir avuç insan var.” 

Herkes Gerçeği Görecektir 

CHP lideri, “Bu nedenle bir ekonomik soykırımdır diyorum. Çiftçisi, işçisi, emeklisi, memuru… Herkes bundan zarar görüyor. Ekonomik soykırımdan bedel ödüyor bunların tamamı. Bunlara ‘efendim maaşınıza zam yaptım’ deniyor ama öbür taraftan ekmeğinden tutun suyuna kadar her şeyine zam yapılarak bir elden verdiğini öbür elden, yani kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor” şeklinde açıklamalarına devam etti. 

Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Geldiğimiz nokta budur, bir ekonomik soykırımla Türkiye karşı karşıyadır. Gidecekler bunlar… Götüremezler, gidecekler. Bunu söyledik ama inandırıcı olmadı. Belki halkı inandıramadık, ancak halk yaşayarak bunu görecek.” 

Exit mobile version