Lider Yılmaz: “Gölbaşı’nı CHP belediyeciliği ile buluşturacağız”

#image_title

ANKARA (İGFA) – Gösterdiği özverili çalışması ile her kesitin takdirini toplayan Gölbaşı İlçe Lideri Mehmet Yılmaz, Meral gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak merak edilen soruları yanıtladı. Siyasetin altını da üstünü de çok güzel bildiğini belirten Lider Yılmaz Gölbaşı’nın toplumsal, siyasal, turizm ve kültürel açıdan büsbütün değişeceğini söz ederek şunları söyledi: 2009’dan beri Gölbaşı’nda siyasetle uğraşıyorum. 5 periyot yöneticilik, 2 periyot de ilçe başkanlığı yaptım şu anda da ilçe başkanlığı misyonunu sürdürüyorum. Bildiğiniz üzere mahallî seçimler yaklaşıyor ve ben de belediye lider adayıyım. Bizim birçok gayemiz var. Ancak en yegane misyonumuz Gölbaşı ilçesini CHP belediyeciliği ile buluşturmak.

“ESNAF, GENÇLER VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR”

Gölbaşı’nda birçok eksik var bilhassa Gölbaşı 6 Şubat zelzelesinden sonra çok göç aldı. 16 bin üniversite öğrencimiz var, fiyatları çok yüksek en düşük fiyat 12.000 liradan başlıyor. Bu süreçte Gölbaşı’nın uygun yerleri kesinlikle imara açılmalı. 54 mahalleden oluşuyoruz. Yollar berbat durumda. Büyükşehir elinden geleni yapıyor lakin ihaleyi Gölbaşı belediyesi alınca malum şirketler fakat bu kadar ilgilenebiliyor. Sokak hayvanları çok fazla. Bu vatandaş için tehdit oluşturuyor. Hayvanlarımız için daha da fazla barınak yapılması gerek. Vatandaşımızın bizden çok beklentisi var. Esnaf mağdur, öğrencilerimiz mağdur. Öğrencilerimiz resmen okul yurt ya da mesken ikilisi ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Haliyle toplumsal aktivite bulamıyorlar. Kültürel ve toplumsal manada öğrencilerimizi daha da refaha kaldırmak için projelerimiz var. Keza yalnızca öğrenci değil ilçemizde yaşayan gençlerimiz için de planlarımız projelerimiz var. Kütüphanemiz var saat beşte kapanıyor. 5’ten sonra öğrenciler ders çalışamıyor. Gençler işsiz, daha da takviye vermeliyiz, önlerini açmalıyız. Böylelikle esnafımız da kalkınmış olacak, gençlerimiz memnun olacak.

“ABB İLE HER ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELDİK”

Büyükşehir belediyesiyle birlikte işbirliği içerisindeyiz. Halkımızın refahı için birlikte çalışıyor, koordineli bir halde hareket ediyoruz. Örnek verecek olursak köylerden gelen ” futbol turnuvası yapılsın” talebi vardı. Bizler Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis üyelerimizle birlikte bu işe gönül verdik ve artık köylerimizde de mahallelerimizde de futbol turnuvası yapılıyor. Bizler her vakit halkımızın yanındaydık. Pandemi sürecinde de çok kuvvetli bir süreç geçirdik lakin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu zorluğun üstesinden de geldik. Gereksinim sahiplerine 2 öğün yemeklerini götürdük, her vakit vatandaşlarımızla irtibat halinde olduk, kimin neye muhtaçlığı varsa ekmek, şu, ilaç vb. onları karşılamak için elimizden geleni yaptık. 54 köyümüz var, 6 iç mahallemiz var. Vatandaşımız ekseriyetle geçimini çiftçilikle sağlıyor. Ancak son artırımlar çiftçilerimizin de esnafımızın da belini büktü. Çiftçiye sahiden takviye yok. Bizim emelimiz çiftçimizi kalkındırmak. Zira çiftçiler hakettiği kıymeti görmüyor.

“KADINLAR İÇİN DE BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Keza Gölbaşı turizm açısından değerlendirebilecek bir ilçe. Bir mağaramız var onun da açılışı yapılacak. Onun haricinde burada bilinen iki tane göl var. Gölbaşı ve Eymir. Eymir Gölü’ne evvelden girilebiliyormuş. Eymir Gölünü şu an yalnızca mangal ya da piknik hedefli kullanabiliyoruz. Bu bizim için acı bir geçiş. Yağlıpınar ve Taşpınar göletimiz var. Bu gölleri vatandaşlarımız bilmiyor zira çehresi güzelleştirilmiyor, kullanıma açılmıyor. Bayanlar için farklı bir lokal planımız var. Halk eğitim merkezlerimizi daha geniş çaplı kullanımı açmayı planlıyoruz. Bayanlarımızın el emeği göz ışığı birçok eseri stantlarda halka sunulabilir.

“HER BÖLÜMÜ KUCAKLAYACAĞIZ”

Vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Yıllardır Gölbaşı’nda yaşıyorum. Eğitimimi de burada tamamladım, siyasetin altyapısını da üst yapısını da çok âlâ biliyorum. Toplumsal demokrat belediyecilik anlayışını topluma tanıtacağız. Yaklaşan mahallî seçimler için çok çalışacak ve ilçemizi CHP belediyeciliğine kavuşturacağız. Kimseyi dışlamadan, ayrıştırmadan, mağdur etmeden tüm Gölbaşılı vatandaşlarımızı kucaklayacak, kederlerini derman olacak, şeffaf, adil, yürekli, liyakatli yöneticilerimizle Gölbaşı’nı örnek bir belediye haline getireceğiz” dedi.

Exit mobile version