Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu İttifak Ve Kongre Hakkında Açıklamalarda Bulundu

#image_title

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i tebrik ziyaretinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makamında ziyaret etti. Özel ziyaretin amacını, genel başkan adaylığını ilan ettiği günden beri illeri ziyaret ederek il kongrelerine katıldıklarını ve İstanbul İl Kongresi’ne katılamadıklarını belirtti. İstanbul İl Kongresi’ni çok önemli bir sonuç olarak değerlendirdi ve yeni İl Başkanının seçilmesinin önemine vurgu yaptı. Özel, genç ve dinamik bir ekibin seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’yla bir kahve içme dileğinde bulunduklarını söyledi. Bu dileği 1 Nisan’da gerçekleştirmeyi umut ettiklerini ifade etti. İmamoğlu’nun İstanbul’da gösterdiği performansı takdirle karşıladıklarını ve İstanbul’un israf ve yolsuzluktan uzak bir şekilde yönetildiğini söyledi. İBB Başkanının haksız eleştirilere karşı dimdik durduğunu belirtti.

İSTANBUL SEÇİMİNİN TÜRKİYE’YE ETKİSİ

Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanlığı kongresinin sonuçları ve genel başkanlık için yapılacak kurultayın etkilerini değerlendirdi. İstanbul’un Türkiye’nin lokomotif gücü olduğunu ve bu seçimin Türkiye’ye dönük sonuçlar doğuracağını söyledi. İmamoğlu, kurultay sonuçlarının da etkili olacağını ve halkın beklentilerine odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı.

Özel, ittifak konusunda şunları ifade etti: CHP’nin toplumsal algıda ittifak potansiyelinde bir zayıflama olduğuna dair bir algının olduğunu belirtti. Ancak bu durumu siyasi paradigma değişikliklerinin ve kırılımlarının aşılmasına katkı sağlayacak bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. 4 Kasım’da yapılacak değişikliklerin ve kurultayın ittifaklar üzerinde önemli etkileri olabileceğini ifade etti.

EKREM İMAMOĞLU: HER TÜRÜ İTTİFAK MÜMKÜN

İmamoğlu, İYİ Parti’siz bir İstanbul ittifakı hakkında sorulan bir soruya cevap verirken, her türlü ittifakın son ana kadar mümkün olduğunu belirtti. İYİ Parti’nin de içinde olduğu ittifakların olasılığının hala geçerli olduğunu vurguladı. Parti içi mekanizmaların nasıl işleyeceği konusunda yorum yapmanın doğru olmadığını söyledi. İstanbul İttifakı’nın devam ettiğini ve diğer ittifakların da İYİ Parti’nin katılımıyla oluşabileceğini belirtti.

Özel, Cemal Canpolat’ın kongre konuşmalarının ilginç olduğunu ancak daha fazla değerlendirmenin gerekmediğini belirtti. İmamoğlu ise Cemal Canpolat ile birçok görüşme yaptıklarını ve Canpolat’ın mikrofonda dile getirdiği konuları kendilerine daha önce iletmemesinin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Exit mobile version