Tanju Özcan’dan Ekrem İmamoğlu İddiası

#image_title

CHP’den kesin olarak ihraç edilen Tanju Özcan’ın mahkemeye yaptığı itiraz da reddedilmişti. Ayrılığı kesinleşen Özcan’ın katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar ise kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Kılıçdaroğlu hakkındaki açıklamalarında eleştiri dozunu yüksek tutan Özcan, ”Seçim halk Kemal Bey’e güvenmediği için kaybedildi. 7 cumhurbaşkanı yardımcılığı getiren tuhaf bir sistem ortaya koydular” dedi.

Gerçekleşecek olan yerel seçimlere bağımsız olarak gireceğini de sözlerine ekleyen Tanju Özcan, ”Son girdiği 5 seçimin hepsini kazanmış biri olarak arkamda CHP olmadan, başka güçler olmadan, finansal kaynaklar olmadan, belediye imkânlarını kullanmadan ben bu seçimlerde kaybedersem 50 yaşında, siyaseti ertesi gün bırakacağım” ifadelerini kullandı.

CHP’deki siyasetin mertçe yapılmadığını söyleyen Tanju Özcan, genel başkanlık yarışı hakkında da ortaya iddialar attı. Özgür Özel’in son anda adaylıktan çekileceğini öne süren Özcan, ”Ben Özgür Özel’in son anda adaylıktan çekileceğini, Ekrem İmamoğlu ‘nun genel başkan adayı olacağı bir kurultayın yaşanabileceğini düşünüyorum. Özgür Özel düzgün bir insan ama İmamoğlu aday olursa Kılıçdaroğlu’na karşı şansı daha yüksek. Duyumlarım bu yönde.” dedi.

Exit mobile version