SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Politika » Yeneroğlu, Rüşvete Bulaşan Ve Çeteleşen Hakim Ve Savcı İddiasını Sordu

Yeneroğlu, Rüşvete Bulaşan Ve Çeteleşen Hakim Ve Savcı İddiasını Sordu

Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a “Adliye içerisinde görev yapan bazı hakimlerin para karşılığı erişim engeli ve tahliye kararları verdiği ve yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Yayınlanma:
Güncellenme:
Yeneroğlu, Rüşvete Bulaşan Ve Çeteleşen Hakim Ve Savcı İddiasını Sordu

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK’ya yazdığı mektubu, TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorular yönelten Mustafa Yeneroğlu, “Adliye içerisinde görev yapan bazı hakimlerin para karşılığı erişim engeli ve tahliye kararları verdiği ve yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

SAVCI İSMAİL UÇAR’IN İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, basında genişçe yer bulan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na 6 Ekim 2023 tarih ve HSK 2023/1355 sayılı bir yazı göndererek İstanbul Anadolu Adliyesi’nde iş takibi ve aracılık yapan, rüşvete tevessül eden yargı mensupları bulunduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

YARGIDAKİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ ANLATTI

Başsavcı İsmail Uçar’ın medyaya yansıyan HSK’ya gönderdiği yazıda, Anadolu Adliyesi’nin içerisinde birtakım hakimlerin ve savcıların para karşılığı erişim engeli ve tahliye kararları verdiği; bu hakim ve savcıların da iddialara göre aracında 125 kilogram uyuşturucu bulunan iki sanığı iki ayda tahliye ettiği, 1,5 milyon avroluk soygun yapıp yurt dışına kaçarken yakalanan zanlıya 6 ay sonra tahliye verdiği ya da yasadışı bahis işleten baronları 2 ayda tahliye ettikleri gibi usulsüzlük örnekleri mevcuttu.

İSMAİL UÇAR’A 8 SORU YÖNELTTİ

Başsavcı Uçar’ın yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu ve bu tarz hukuk dışı işlere adı karışan hakim ve savcıların daha sonra nitelikli ve ünvanlı görevlere atandıkları iddialarını da hatırlatan DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, konu hakkında Bakan Yılmaz Tunç’a şu soruları yöneltti:

HSK, TARAFINDAN HANGİ İŞLEMLER YAPILMIŞTIR

  1. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bu içerikte bir yazı gönderdiği doğru mudur?
  2. Adliye içerisinde görev yapan bazı hakimlerin para karşılığı erişim engeli ve tahliye kararları verdiği ve yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları doğru mudur?
  3. Eğer doğru ise bu iddialar hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından hangi işlemler yapılmıştır?
  4. Her türlü hukuk dışı işlere adı karıştığı iddia edilen hakim ve savcılarla ilgili olarak müfettiş görevlendirmek suretiyle soruşturma başlatılmış mıdır? İdari açıdan görevden el çektirilen hakim veya savcı var mıdır?
  5. Adliye içerisinde iş takibi, rüşvet, aracılık ve usulsüzlük yapan kaç kişi ve yapı vardır? Bu kişi ve yapılar adliye içerisinde nasıl bir örgütlenme yoluna gitmişlerdir?
  6. Yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun önceden başlattığı bir soruşturma bulunmakta mıdır? Başsavcı İsmail Uçar’dan başka, yargı mensupları ya da vatandaşlar tarafından benzer yönde tarafınıza ulaşan başka şikayet, ihbar ya da talep bulunmakta mıdır?
  7. Başta rüşvet olmak üzere pek çok ağır suçun işlendiği iddia edilen adli dosyalarda inceleme yapılmaya başlanmış mıdır?
  8. Her türlü hukuk dışı işlere adı karışan hakim ve savcıların daha sonra nitelikli ve ünvanlı görevlere atandıkları iddiası doğru mudur?

İlgili Haberler