Dr. Mehmet Öz Kalıp Sabunun Faydalarını Açıkladı

#image_title

Dr. Mehmet Öz, ABD’de bir TV programında yastığın altına bir kalıp sabun koymanın yararlarından bahsetti. İzleyen ve duyan herkesin denemesi üzerine tüm dünyada hızla yayılan yöntem oldukça faydalı görüldü.
Dr. Mehmet Öz’ün ABD’de bir TV programında Dr. Öz, programda huzursuz bacak sendromu için lavanta sabununu evde uygulanabilecek bir çözüm olarak belirti .

“Bunun çılgınca geldiğini biliyorum. İnsanlar eskiden bu çözümü kullandığında daha rahat uyuyordu” açıklaması yaptı. Dr. Öz, lavantanın veya herhangi bir sabun kalıbının yastığın altına yerleştirilmesinin rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu ve fayda sağladığını düşünüyor.

Eşek Sabununun Cilde Faydaları

Fazla miktarda A , B1, B2, C ve E vitamini, yüksek oranda magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, çinko, sodyum bulunduran eşek sütünden yapımı olan eşek sütü sabununun cilde ve saça bir çok faydası vardır.

Eşek sütü sabunu yaşlanma geciktirerek genç görünmeyi sağlar.
Cilt de oluşan siyah nokta, akne ve sivilceyi engeller.
Cilt de oluşan kararmaları ve cilt lekelerini engeller.
Cilde parlaklık kazandırır.
Cildin nem oranını eşitler.

Hücre yenileyici özelliği sayesinde sağlıklı bir cilt görüntü oluşturur. Gözeneklerin hava almasına yol açar. Doğal bir peeling etkisi yaratarak ciltteki ölü derileri temizler. Düzenli olarak yapıldığında cilt beyazlatıcı etkisi vardır. Sedef, egzama gibi pekçok cilt sorununu eşek sütü sabunu ile doğal bir yöntemle çözüme kavuşturabilirsiniz.

Eşek Sütü Sabununun Saça Faydaları

Eşek sütü sabununun cilde olduğu gibi saça da faydası bulunuyor. Yan etkisi olmadığı için rahatlıkla saçınıza ve vücudunuza da kullanabilirsiniz. Düzenli olarak kullanıldığında saç sorunlarınız kısa sürede yok olacaktır.

Eşek Sütü Sabununun Kullanımı

Düzenli olarak sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kere uygulayın. Cildinizi köpürttükten sonra 5 dakika bekleyin. Sonrasında bol su ile yıkayın.

Bıttım Sabunu Nedir

Bıttım sabunu, bıttım yağı yani yabanı fıstık yağı ve menengiç yağı ile yapılmış olan bir tür doğal sabundur. Saçkırana, egzamaya, mantara iyi geldiği için tercihler arasında yer alıyor.

Saç beyazlamasına bıttım sabunu kullananların sayısı da bir o kadar fazla. Doğal yollarla yapılan bıttım sabunu hem saç hem de cilt için tercih edilebiliyor.

Bu sabunu kullananlar egzama, sedef, ergenlik sivilcesi gibi sorunlara karşı yarar gördüklerini belirtiyor. Vücuttaki kaşıntılara iyi gelen bıttım sabunu gözenekleri de açma gibi bir özelliğe sahip. Saçlara sağlamlık veren bıttım sabunu saç beyazlamasına karşı da etki gösteriyor.

Exit mobile version