Mezoterpi tedavisi nedir? Hangi emeller için kullanılır?

Yayın: 13:12 - 11.08.2023
Güncelleme: 13:12 - 11.08.2023

#image_title

İlminur ATÇI – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Mezoterapinin en kıymetli avantajının ilaçların direkt sıkıntılı bölgeye uygulanması sayesinde sistemik bir tesire sebep olmadan azamî yarar elde edilmesi olduğunu tabir eden Janset Erkul Arıcı, mezoterapinin çeşitli vitamin, mineral, aminoasit, enzim üzere hususların direkt mikroenjeksiyonlarla cildin orta katmanına uygulandığı bir tedavi formülü olduğunu söyledi. Arıcı, tedavisinin planlanan bölgeye nazaran yüz, saç ve beden mezoterapileri mevcut olduğuna dikkati çekerek, “Anti-aging, cilt yenileme hedefli, selülit, çatlak, leke, yara izleri üzere dermatolojik sıkıntıların tedavisinde ve saç tedavilerinde kullanılır” dedi.

“MEZOTERAPİ SAYESİNDE DAHA GÜÇLÜ VE SAĞLIKLI SAÇLAR ELDE EDİLİR”

Saç mezoterapisinin hem bayanlarda hem de erkeklerde saç dökülmesi, saçlarda incelme, seyrelme, cansızlık, kellik üzere problemlerde saçın gereksinimi olan unsurların direkt sorunlu bölgelere uygulandığı bir mezoterapi tipi olduğunu belirten Arıcı, “Saç mezoterapisinde kullandığımız eserler saç köklerinde kan deveranını arttırır, saçların yenilenme ve çoğalma süreçlerini uyarır. Saçın beslenmesini, uzamasını, güçlenmesini sağlar ve saç dökülmesini azaltır. Böylece daha güçlü ve sağlıklı saçlar elde edilir.” diye konuştu.

“TEDAVİYE ŞAHISTAN ŞAHSA NAZARAN DEĞİŞİR”

Uzman Tabip Janset Erkul Arıcı, saç mezoterapisinin seansları ve yan tesirleri hakkında şunları kaydetti:

“Saç mezoterapisinde seans aralıkları sorunun durumuna nazaran, bireye özel tedavi protokolleri halinde, 1 yahut 2 hafta aralıklarla planlanır ve seans sayısı da tekrar buna nazaran 4-10 seans olacak halde belirlenir. Başlangıçta daha sık olan seansların ortası giderek açılabilir. Tedaviye karşılık şahıstan şahsa nazaran değişir fakat ekseriyetle ikinci-üçüncü seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Mezoterapi sonrası enjeksiyon bölgelerinde süreksiz kızarıklıklar, şişlikler yahut morarmalar oluşabilir. Bu tesirler 1-2 gün içinde bizatihi geriler. Nadiren ilaca bağlı alerjik tepkiler görülebilir.”

Exit mobile version