Sağlık Bakanı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakalarında Artış Olduğunu Açıkladı

#image_title

Fahrettin Koca kene kaynaklı enfeksiyonlarin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

‘’Karadeniz bölgesinde özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında bir artış olduğunu duyurdu. Bakan Koca, vatandaşları temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi muhtemel kene yapışması vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken hastalığın ciddi seyredebildiğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.’’

‘’Vücutta Ne Kadar Kalırsa Hastalıkta O kadar Ağır Geçiyor’’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz’ın konuya ilişkin görüşlerini içeren bir videoya da yer verdi.

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, KKKA hastalığının ciddi seyretme potansiyeline sahip olduğunu ve hatta ölüme neden olabileceğini vurgulayarak şu uyarılarda bulundu: “Özellikle KKKA hastalığına maruz kalabilecek bölgelere seyahat edecek kişiler, önlemlerini almalıdır. Örneğin, çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmeleri ve her gün kendi vücutlarını kene ısırığı açısından kontrol etmeleri gerekmektedir. Çünkü kene ne kadar uzun süre vücutta kalırsa, hastalık da o kadar şiddetli seyredebilir.”

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, aynı zamanda haziran’dan temmuz ayı sonuna kadar olan sürecin kene vakalarında artışın en yoğun yaşandığı dönem olduğunu da belirtti.

Exit mobile version