Teknosa ve Türkiye Alzheimer Derneği’nden “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü”nde İş Birliği

#image_title

Teknosa, Alzheimer ile yaşayan bireylerin yaşamını desteklemek amacıyla Türkiye Alzheimer Derneği ile güçlerini birleştirdi. “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü”nde duyurulan “Anıları Tazele” projesi, Alzheimer sebebiyle yaşanan hafıza kaybını azaltmayı ve hastalıkla mücadele edenlerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Bu özel iş birliği çerçevesinde, kişiselleştirilmiş anahtarlıklar geliştirildi. Bu anahtarlıklar, Alzheimer hastalarının unutkanlık sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Teknosa ve Türkiye Alzheimer Derneği, unutulmaz anıların canlanması için el birliğiyle çalışarak Alzheimer hastalarının hayatlarını daha anlamlı ve hatırlarını taze tutacak şekilde yeniden şekillendiriyorlar. Bu önemli iş birliği ile Alzheimer hastalarına umut ve destek veriliyor.

Türkiye’nin pek çok yerinden katılım sağlayan 30’a yakın Alzheimer ile yaşayan birey ile başlatılan proje süresince bireylerin teknolojik ihtiyaçlarına katkı sağlanmaya devam edilecek.

Anıların dijital bir ortamda kaydedilmesiyle oluşturulan bu özel anahtarlıklar, kişilerin değerli anları, yakın arkadaşları, en sevdikleri yemekleri, favori TV programları gibi onlar hakkındaki en özel bilgilerin yer aldığı taşınabilir bir arşiv görevi görerek, Alzheimer ile yaşayan bireylerin anılarını gittikleri her yerde yanlarında taşımalarına olanak tanıyor.

Bununla birlikte, ihtiyaç anlarında yakınları bu anahtarlıkları, bireyleri zamanda geriye götürmek, anlamlı bağlantılar oluşturmak ve duygusal refahlarını artırmak için kullanabilecek.

Exit mobile version