Türkiye’de Maymun Çiçeği Salgını İçin Yeni Açıklama

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son dakika maymun çiçeği açıklaması yaparak gündemdeki iddialara da netlik getirdi. İşte o açıklama..

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

Türkiye’de maymun çiçeği salgını var mı, maymun çiçeği virüsü görüldü mü gibi konularda son günlerde çeşitli spekülasyonlar gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir hastanede paylaşılan görüntüler ile maymun çiçeği virüsü görüldü iddiaları kısa süreli paniğe neden olurken Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bugün gündeme ve maymun çiçeği virüsüne dair yeni açıklamalar yaptı.

Türkiye’de Maymun Çiçeği Virüsü Var mı?

Bakan Memişoğlu, Türkiye’de maymun çiçeği virüsünün tespit edilmediğini ifade etti. Virüs ve tanı tespit edildiği anda resmi olarak bu durumun bildirileceğini belirten Bakan Memişoğlu, gündemdeki iddiaları da yalanladı. Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarında dikkat çeken detaylardan birisi ise hastanelere bu konuyla ilgili başvuruların yapılması oldu. Vatandaşların ciltlerinde görülen dökülmeler nedeniyle panik olduğu öğrenilirken teşhis sonrasında durumun maymun çiçeği virüsü kaynaklı olmadığı da tespit edildi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun açıklamaları şöyle;

Maymun çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı. Böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz. Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.

Exit mobile version