Yaşlılığa Çözüm Bulundu! Hücreler Laboratuvar Ortamında Gençleştirilecek

#image_title

‘’İnsan Ömrü Yüzyıllarca Uzayacak’’

Yaşlanmak, çoğu insanın korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Amerika’da Connecticut Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma sayesinde bilim insanları hücreleri gençleştirmeyi başardı. İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Vücudumuzu ve organlarımızı sürekli olarak yenilediğimiz süreçte insan ömrünün yüzyıllarca artacağını düşünüyorum. Hücreleri, 70-80-100 yaşındaki bir kişinin görünümünü değil sadece, aynı zamanda organlarını ve hücrelerini de 30-40 yaşındaki bir insana geri döndürebilmek mümkün olacak” dedi.

‘’Amacımız Bağışıklık Sistemi Hücrelerini Yenilemek’’

Peki, bu nasıl mümkün olacak? İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Aslında iki temel yöntemimiz var. İlk olarak, hücreler yaşlandıkça birçoğunun emekliye ayrılması gerekiyor. Yani, onların yerine yeni hücrelerin geçebilmesi için bu yaşlanmış hücrelerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Eğer bu yaşlanmış hücreleri bir şekilde ortadan kaldırabilirsek, kök hücrelerinden yeni hücrelerin oluşmasını sağlayabiliriz. Diğer bir yöntem ise bazı hücrelerin ömrünü uzatmaktır. Örneğin, beyin hücreleri veya bağışıklık hücrelerinin bir kısmının ömrünü uzatmamız gerekiyor. Kendi içinde yenilenme ve gençleşme potansiyeli artık mümkün hale geliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Kas, Damar Hücreleri ve Bağışıklık Yenilenmeli”

Uzmanlara göre, ömrü uzatacak olan bu yöntem aynı zamanda yaşlılığın beraberinde getirdiği birçok kronik rahatsızlığın da önlenmesine yardımcı olacak. İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Kas hücrelerinin çalışması gerekiyor. Damar hücreleri yenilenmelidir. Bağışıklık sistemi ise son derece önemlidir. Çünkü bağışıklık sistemini yenilediğinizde birçok kronik hastalığı da önlemiş olursunuz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Hücre Gençleştirme Ne zaman Yapılacak?

Peki, bu yöntem ne zaman hayata geçecek? Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Benim tahminim önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bu alanda oldukça olumlu sonuçlar görmeye başlayacağımız yönünde. Hatta şu anda bile bazı olumlu sonuçlar almaya başladık” şeklinde yanıtladı.

Exit mobile version