Yeryüzü Doktorları “Gönülden Gönüle İyilik Sağlık” Kampanyasıyla Somali’ye Gitti

#image_title

Yeryüzü Doktorları Derneği, “Gönülden Gönüle İyilik Sağlık” kampanyası kapsamında Somali’ye ulaşan gönüllü sağlık ekibi, kulak, burun, boğaz, ortopedi ve göz alanlarında gerçekleştirdiği ameliyatlarla umut dolu anlara imza attı.

Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu ülkelerde önemli bir misyon üstlenen Yeryüzü Doktorları, 2 doçent, 1 anestezi doktoru, 2 ameliyat hemşiresi ve 1 anestezi teknikerinden oluşan 12 kişilik uzman ekibiyle Somali’ye yardım elini uzattı.

Başkent Mogadişu’da çalışmalarını sürdüren gönüllü sağlık ekibi, imkansızlık sebebiyle uzun zamandır tedavi bekleyen hastaların ameliyatlarını yaptı.

Ülkede sağlık operasyonlarını yürüten ekip, 411 muayene ve 36 ameliyat gerçekleştirirken, bunun yanında katarakt sorunu olan 696 kişiyi kontrol etti, 62 katarakt ameliyatı yaptı. Vakaların durumunu yakından takip eden gönüllü doktorlar, başarılı ameliyatların ardından hastaları taburcu etmeye başladı.

Program boyunca alanında muayene, tedavi ve ameliyat hizmeti sunan gönüllü sağlık ekibi operasyonlarla birlikte, uygulamalı ve teorik olarak yerel sağlık çalışanlarına da sağlık eğitimleri düzenleyerek, bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Somali’de sağlık hizmetlerini gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları, Bangladeş, Filistin, Kongo, Afganistan ve Cibuti’ye de giderek sağlık hizmetlerini sürdürecek.

Exit mobile version