Marvel, Star Wars ve Avatar Filmleri Ertelendi! İşte Yeni Takvim

Disney tarafından yapılan yeni bir paylaşımda, Marvel, Star Wars ve Avatar filmlerinin büyük bir kısmının ertelendiği öğrenildi. Açıklamada erteleme nedeni belirtilmese de Writers Guild of America grevi nedeniyle prodüksiyon gecikmelerinin yaşanma ihtimali nedeniyle bu kararın verildiği düşünülüyor. Son günlerde Disney milyonların merakla beklediği Avatar, Marvel ve Star Wars filmlerinin ertelendiğini duyurarak yeni bir takvim belirledi. Firma ertelemelerin nedenleriyle ilgili açıklama yapmazken çoğu kullanıcı Writers Guild of America grevi nedeniyle bu gecikmenin yaşandığını düşünüyor.

Avatar 2025’e Ertelendi 

Grevin başladığı tarihten bu yana filmler ve dizilerde çeşitli çalışmalar durduruldu ya da beklenenden daha önce tamamlandı. Bu kapsamda ertelenen filmlerden birisi de Avatar serisi oldu. James Cameron’un üçüncüsünü hazırladığı Avatar filmi, 2024 yerine Aralık 2025’e, dördüncü filmin de 2029’a ertelendiği öğrenildi. Disney tarafından açıklanan takvimde serinin beşinci filminin 2031’de vizyona gireceği öğrenildi. İlk kez 2009’da Avatar ismiyle ve geçen yılın sonunda gösterime “Avatar: Suyun Yolu” ismiyle giren film, dünyanın en yüksek hasılatlı üç filmi arasında kendine yer bulmuştu.

Star Wars 2026’ya Ertelendi

Öte yandan yılların eskitemediği Star Wars da ertelenen filmler arasında yer aldı. Disney, gösterimi planlanan 3 Star Wars filmini de erteledi. Henüz yeni bir isim belirlenmeyen Star Wars filminin 2025 Aralık tarihine planlanan vizyon tarihi Mayıs 2026’ya ertelendi. Bir diğer Star Wars filmi için Aralık 2026 tarihi öne sürülürken 17 Aralık 2027’de de son filmin çıkması bekleniyor.

Marvel Filmleri 2024’ten İtibaren Vizyonda! 

Son olarak Marvel Sinematik Evreni’nde bulunan “Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya” ismiyle değiştirilen yeni Marvel filmi, Mayıs 2024 yerine Temmuz 2024’te vizyona giriyor olacak. Thunderbolts 2024’te, Blade Şubat 2025’te ve Fantastic Four ise Mayıs 2025 tarihinde vizyona girecek.

İki Avengers Filmi de Etkilendi 

Söz konusu tüm bu değişiklikler iki Avengers filmi üzerinde de etkili oldu. “Avengers: Kang Dynasty” çıkış tarihi tam 1 yıl ileriye, yani Mayıs 2026 tarihine ertelendi. “Avengers: Secret Wars” ise Mayıs 2027 tarihine ertelendi.

Filmlerin Güncel Vizyon Tarihleri

Writers Guild of America grevi nedeniyle ertelendiği düşünülen filmlerin güncel takvimleri şöyle oldu:

Exit mobile version