Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray Ve Trabzonspor’un Borcu Açıklandı

#image_title

Türk futbolunun dev ekiplerinin borç miktarının açıklanması taraftarlar arasında şok etkisi yarattı. Dört büyüklerin toplam borcu 29,93 milyar lirayı buldu.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen raporlarda 31 Ağustos 2023 itibarıyla en fazla borcu bulunan kulüp Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılı kulüpte (Sportif AŞ), dernek ve diğer ilişkili şirketler/taraflar hariç toplam borç, 9,59 milyar lira olarak açıklanırken, borç miktarı açısından ikinci sırada 8,63 milyar lirayla Fenerbahçe (Futbol AŞ) bulunuyor. Beşiktaş’ın (Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ) borç hanesinde 7,05 milyar lira görünüyor. Trabzonspor ise (Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ) 4,66 milyar liralık yükümlülükle karşı karşıya.

ALACAKLAR BORCUN YARISINA BİLE YAKLAŞAMADI

Borç-alacak farkı bağlamında tablolara bakıldığında en borçlu kulüp konumunda Beşiktaş bulunuyor. Siyah-beyazlıların 7,05 milyar liralık borca karşın alacakları 1,78 milyar lira ve net borç-alacak farkı -5,27 milyar lira…

Borç hanesindeki 9,59 milyar liraya karşılık 4,6 milyar lira alacağı bulunan Galatasaray’ın net borç-alacak farkı -4,99 milyar lira olarak açıklandı.

Fenerbahçe’de 8,63 milyar liralık toplam borcun karşısında 4,26 milyar lira alacak yazılmış durumda ve net borç-alacak farkı -4,37 milyar lira…

Trabzonspor’da ise 4,66 milyarlık toplam borca karşın 1,8 milyar lira alacak mevcut ve net borç-alacak farkı -2,86 milyar lira olarak belirtildi.

KAYNAK İHTİYACI DİKKAT ÇEKİYOR

Dört büyüklerin kalan 9 ay için 11 milyar liralık kaynak ihtiyacı bulunuyor. En fazla alacak ihtiyacı olan kulüp Fenerbahçe oldu. Bu dönemdeki yükümlülüğü 5,18 milyar lira, alacağı ise 1,78 milyar lira olan sarı-lacivertlilerde 3,4 milyar liralık “açık” bulunuyor.

Galatasaray’da 2,74 milyar alacağa karşın, 3,16 milyar liralık kaynağa ihtiyaç var.

2,65 miyar lira borcu bulunan Trabzonspor’un, sezon sonuna kadar 2,21 milyar lirayı bulması gerekiyor.

Beşiktaş’ta ise 0,64 milyar liralık mevcut olan alacağa karşılık 2,81 milyar liralık yükümlülük bulunuyor. Ulaşılması gereken kaynak ise 2,17 milyar lira.

Exit mobile version