Bizim Çocuklar Hırvatistan’da Tarih Yazdı: 0-1

#image_title

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında Türkiye A Milli takımımız deplasmanda Hırvatistan’a geçit vermedi. Vincenzo Montella yönetiminde ilk sınavını veren Ay Yıldızlılar, mücadelenin ilk yarısını da Barış Alper Yılmaz’ın golüyle 1-0 öde kapattı.

Osijek şehrindeki Opus Arena‘da oynanan ve 12 Ekim Perşembe akşamında saat 21.45’te başlayan Hırvatistan Türkiye maçı TRT 1 ekranlarından canlı yayınlandı. Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan hakem Anthony Taylor yönetirken yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn, dördüncü hakemliğini ise Michael Salisbury üstlendi.

Hırvatistan Türkiye İlk 11’ler:

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Barisic, Gvardiol, Sutalo, Kovacic, Modric, Brozovic, Brekalo, Pasalic, Petar Musa

Türkiye: Uğurcan, Ferdi, Samet Akaydin, Abdülkerim, Cenk Özkacar, İsmail, Salih Özcan, İrfan, Hakan, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz

GOOOOL | 30′ A Milli Takımımız, Hırvatistan deplasmanında öne geçti. İsmail Yüksek’in uzun pasına hareketlenen ve Gvardiol’dan kurtulan Barış Alper Yılmaz, Livakovic’in kalesini terk etmesini çok iyi değerlendirdi ve yaptığı aşırtma vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

Türkiye A Milli takımımız bu sonuçla 13 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken Hırvatistan ise 10 puanla 2. sırada kaldı.

Gelecek hafta 15 Ekim Pazar akşamında Türkiye A Milli takımımız sahasında Letonya’yı konuk ederken; Hırvatistan ise yine aynı tarihte Galler deplasmanına çıkacak.

Exit mobile version