Futbol yorumcusu Serkan Korkmaz İGFA’ya konuştu

#image_title

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Aslen Keşanlı olan ve spor muhabirliği ile başladığı televizyonculukta değerli noktalara gelen Serkan Korkmaz,İGFA Edirne Temsilcisi Erdoğan Demir’in yaptığı röportajda kendisi ile ilgili merak edilenleri ve mesleğe başlangıcından bugüne olan gelişmeleri anlattı.

  • Bize kendinizden bahseder misiniz?

1972 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldim. Aslen Edirne’nin Keşan ilçesindenim. Liseyi İzmir’de okudum. Yaz tatillerini Keşan’da geçiriyordum. Üniversiteyi kazandıktan sonra Keşan’dan ayrıldım. Üniversite eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği kısmında tamamladım. Okul vaktinden itibaren mesleğimle tanıştım ve okulu tamamladıktan sonra da spor muhabirliği ile bu mesleğin içinde bulunuyorum. Annem Ayşe Korkmaz’ın mezarı Seydiköy’de bulunmaktadır. Vakit zaman annemi mezarında ziyaret etmekteyim.

  • Televizyonculuk mesleğiniz hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz? Nasıl başladınız ve bugüne nasıl geldiniz?

Tabii, memnuniyetle. Televizyonculuk mesleğime Cine 5 televizyonunda başladım. İnşaat Mühendisliği eğitimimi tamamladıktan sonra, televizyon dünyasıyla tanıştım ve o tarihten beri bu alanda çalışıyorum. Daha sonra Show TV’ye geçtim ve bir müddet burada misyon aldıktan sonra Ntv’nin kurulmasıyla bir arada bu kanala geçtim ve toplam 10 sene boyunca Ntv’de çalıştım.

  • NTV’deki tecrübelerinizden bahsedebilir misiniz? NTV’de geçirdiğiniz müddet nasıldı?

NTV’deki tecrübelerim hayli pahalıydı. Haber dünyasında çalışmak heyecan vericiydi ve NTV’nin kuruluş devrinden itibaren haber sunuculuğu ve öbür vazifelerde yer aldım. Grup arkadaşlarımla birlikte kuvvetli ve kıymetli haberlerin yayınlanmasına katkıda bulunmak benim için gurur vericiydi.

  • NTV’den sonra Haber 24 ve Fox Türkiye’ye geçtiniz. Bu süreçte neler yaşadınız?

Evet, NTV’den sonra Haber 24’e transfer oldum ve 3 yıl boyunca burada misyon aldım. Daha sonra Fox Türkiye’ye geçtim ve burada da yaklaşık 1 yıl çalıştım. Bu devirlerde farklı medya kuruluşlarında çalışarak tecrübelerimi çeşitlendirdim ve daha geniş bir perspektif kazandım.

  • TRT ve Beyaz TV ile olan süreç nasıl gelişti?

Fox Türkiye’den sonra TRT televizyonuna transfer oldum ve burada da bir mühlet program sundum. Daha sonra Beyaz TV ile kısa bir mühlet çalıştım. Her biri farklı tecrübeler ve farklı formatlarla beni zenginleştiren deneyimlerdi.

  • A Haber Televizyonu’nda Spor Müdürü olarak çalışmaya başladıktan sonra A Spor kanalına geçtiniz. Şu anki misyonunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Serkan Korkmaz: Evet, A Haber Televizyonu’nda spor müdürü olarak misyon aldıktan sonra A Spor kanalına geçtim. Müdürlükten ayrılmama karşın, A Spor’da futbol yorumculuğu yapmaktayım. Sabah ve Fotomaç Gazetesi’nde spor müellifliği vazifeme devam ediyorum.

  • NUT SPOR youtube kanalını kurdunuz. Biraz da ondan bhseder misiniz?

A Spor Müdürlüğü misyonundan ayrıldıktan sonra başta Nihat Kahveci olmak üzere birçok futbolcu ve futbol yorumcusu arkadaşımızla birlikte Nut Spor Youtbe kanalını kurduk ve burada futbolla ilgili çeşitli programlar yapmaktayız.

  • Kariyeriniz boyunca en çok keyif aldığınız anılarınız nelerdir?

Kariyerim boyunca birçok unutulmaz anıya sahibim. Bilhassa büyük spor etkinliklerinin canlı yayınlarını yapmak, heyecanı ve gücü yüksek anlardı. Ayrıyeten şiddetli haberlerle başa çıkmak ve değerli haberleri izleyicilere ulaştırmak da mesleğimdeki en pahalı anılardan biri.

  • Televizyonculuk mesleğinizde muvaffakiyete ulaşmanın sırrı nedir?

Başarı için öncelikle azimli olmak ve kendinize güvenmek gerekiyor. Her vakit gerçek bilgiyi, tarafsızlık prensibini ve izleyiciye saygıyı ön planda tutmak da kıymetlidir. Ayrıyeten grup çalışmasının da muvaffakiyete ulaşmada büyük tesiri olduğunu düşünüyorum.

  • Gelecek maksatlarınız nelerdir? Mesleğinizde yeni projeler yahut planlarınız var mı?

Gelecek hedeflerim doğrultusunda daha geniş kitlelere ulaşmak ve farklı platformlarda da içerik üretmek istiyorum. Televizyonculuğun yanı sıra dijital medya ve yayıncılık alanlarında da kendimi geliştirmeyi amaçlıyorum. Yeni projeler ve planlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

  • Son olarak, genç televizyonculara ve medya çalışanlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Genç televizyoncular ve medya çalışanları için kıymetli birkaç tavsiyem olabilir. Öncelikle tutkulu oldukları bir alanda çalışmalarını öneririm. Zira işinizi severek yapmak, muvaffakiyete giden yolda size güç ve motivasyon sağlar. Ayrıyeten daima öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye odaklanmanız, bölümdeki süratli değişimlere ayak uydurmanıza yardımcı olacaktır. İşbirliğine değer verin ve takım çalışmasının gücünü fark edin. Ve alışılmış ki dürüstlük ve güvenilirlik, mesleğinizde değerli birer kıymettir.

  • Keşanspor denince aklınıza gelen nedir?

Yıllarca Keşan’ı 3.Lig’de temsil eden Keşanspor’un yaşadıkları beni daima üzmüştür. 5-6 yıl hiçbir ligde yer almayan ve daha daha sonra el atılmasıyla 2. Amatör’den başlayıp 2022/2023 döneminde Bölgesel Amatör Lig’e çıkan Keşanspor’a ve Keşan’daki tüm kulüplere yeni dönemde muvaffakiyetler diliyorum. Keşan’da spor ismine üzerimize düşen bir vazife varsa her vakit yerine getirmeye hazırım. Keşanspor’un tekrar 3.Lige ve akabinde 2.Lig’e çıkması en büyük temennim. Bana bu fırsatı verdiğiniz için size ve İGFA’ya teşekkür ederim. Erdoğan Demir, Trakya’nın değerli gazetecilerinden biridir. 40 yıldan bu yana mahallî ve ulusal basında yaptığı çalışmalar Keşan için damga vurmuştur. Sizler aracılığı ile tüm Keşanlı hemşehrilerime selam ve hürmetlerimi sunuyorum.

Exit mobile version