Hırvatistan Milli Takımı’nda Ortalık Karıştı

#image_title

EURO 2024 elemeleri D grubu 7.maçında Türkiye ile karşılaşacak olan Hırvatistan Milli Futbol Takımı’nda yeni bir gelişme daha yaşandı.

Sakatlıkları nedeniyle Bruno Petkovic ve Andrej Kramaric’in yanı sıra kanat oyuncusu Ivan Perišic’in de forma giyemeyeceği açıklanmıştı. Sakatlık şokunun üstüne bir kötü haber de Marko Livaja’dan geldi. Milli takımı bıraktığını açıklayan deneyimli forvet oyuncusu, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Taraftarlarla Arasında Gerginlik

Geçen sezon oynanan Hırvatistan Kupası finalinin ardından, Hajduk Split forması giyen Livaja’nın davranışları rakip takım taraftarlarını çileden çıkarmıştı. Bu olaydan sonra da milli takım antrenmanında bir taraftarla tartışan Livaja’nın bu hareketi bardağı taşıran son damla oldu. Antrenman sonrasında da taraftarla tartışmaya devam eden golcü oyuncu, milli takım kadrosundan çıkarılmıştı.

Ölüm Tehditleri Bırakmasına Sebep Oldu

Teknik direktör Dalic tarafından Türkiye ve Galler’e karşı oynanacak maçların kadrosuna dahil edilen Livaja, kamp yaptıkları stadın önünde ‘Umri Livaja’ (Livaja’ya ölüm) pankartlarını görünce ayrılık kararı aldı. Livaja veda kararını şu açıklamayla duyurdu:

Hırvat golcü yaptığı açıklamada, ”Bu duyurudan önce Hırvatistan Futbol Federasyonu’na bilgi verdiğim gibi milli takımımdan uzun süre düşündükten sonra ayrılmaya karar verdim. Milli takımda geçirdiğim süre ve oyuncu kimliğim için antrenörlerime ve ekibime minnettarım. Katar’da aldığım bronz madalya ve takım arkadaşlarım arasında oluşan atmosferin de kalbimde her zaman özel bir yeri olacağını düşünüyorum. Büyük başarımızın tüm ülkede hüküm süren sevinci olarak, vatanım için gösterdiğim her performanstan gurur duyuyorum. Odak ve pozitifliğin oyunculara yöneltilmesini istiyorum, umarım önümüzdeki önemli maçları huzur içinde ve gerginlik olmadan karşılarlar. Desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve milli takıma şimdi ve gelecekte içtenlikle mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Exit mobile version