SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Spor » Hırvatistan Teknik Direktörü Dalic’ten Açıklamalar

Hırvatistan Teknik Direktörü Dalic’ten Açıklamalar

EURO 2024 elemeleri maçında Türkiye ile karşılaşacak olan Hırvatistan Milli Takımı'nın teknik direktörü Zlatko Dalic maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncellenme:
Hırvatistan Teknik Direktörü Dalic’ten Açıklamalar

Hırvatistan ile Türkiye yarın TSİ 21.45’te karşı karşıya gelecek. Mücadele Opus Arena Stadyumu’nda oynanacak.

Bu zorlu maç öncesinde Hırvatistan Milli Futbol Takımı teknik direktörü Zlatko Dalic, mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu.

euro-2024-elemelerinde-7-hafta-heyecani-yarin-oynanacak-maclarla-baslayacak-bbmd-jpg.webp

Sakat oyuncularının olması sebebiyle zorlu bir maça çıkacaklarını belirten Dalic, “Bu bizim için en zor maç olabilir. Kilit bir maç, ona göre hazırlanıyoruz. Bazı zorluklar olacak. Bazı oyuncularımız yok, biraz baskı altındayız. İki önemli forvetimiz yok, onların eksikliklerini hissediyoruz ama böyle düşünmek istemiyorum yeni oyuncularım var, bu onlar için bir fırsat. Baskı altında kalmak istemiyoruz, yarın kazanmak istiyoruz. Üç puanı istiyoruz. Gol atmak önemli, zamanı önemli değil. Acele etmeyelim, dikkatli oynayalım, sabırlı olalım ve 3 puanı alalım.” dedi.

Takım olarak beraber oynamaları gerektiğini vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, sakat oyuncuların durumu hakkında da bilgi verdi.

dalic.jpg

“Juranovic ve Petkovic sakatlandı onlar yüzde yüz hazır değil ve yarın büyük ihtimalle oynamayacaklar. Onları Galler maçında hazır istiyoruz. Defansta az çok her şey belli. Hücumda Brekalo iyi oynuyor, sol tarafta olacak. Perisic, Orsic ve Ivanusec yok ama bu Brekalo için iyi bir fırsat. Pasalic sağ tarafta ikinci forvet olacak. Yarınki maçta başarılı olacağına inanıyorum. Defans bizim için kilit, takım olarak berber oynamamız gerek. İki harika genç stoperimiz var Sutalo ve Gvardiol. Harika genç oyunculara sahibiz, Barisic ve Majer gibi. Livakovic de formda. Yarın sanırım bu takım oynayacak.”

”MONTELLA’YI ANALİZ EDEMEDİM!”

Montella’nın ilk milli maçı olması sebebiyle oynatacağı futbol hakkında çok fazla bilgilerinin olmadığını söyleyen Zlatko Dalic, ”Daha önce milli maç oynamadığı için analizini yapamadık ama bir Türk kulübünün teknik direktörlüğünü yaptı, iyi bir teknik direktör. Evet bizim için daha zor olacak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler