Kaybolup Giden Yetenek Konuştu: Neredeyse Ağlayacaktım

#image_title

Fenerbahçe’nin altyapısından çıkıp A takıma kadar yükselen Ömer Faruk Beyaz yaşadığı zorlu süreç hakkında açıklamalarda bulundu. 2020 – 2021 sezonunda Fenerbahçe A takımının formasını giyen, sonrasında da düşük bir bonservis ücretiyle Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ın yolunu tutan genç oyuncu Bein Sports’a konuştu.

Yaşananlardan dolayı Fenerbahçe taraftarına kırgın olduğunu söyleyen Ömer Faruk Beyaz, ”Fenerbahçe’de yabancı bir sportif direktör geldi. Gelen sportif direktör, A Takım ile çalışmamı istemedi. Kendisiyle bir görüşmeye de gitmiştik, o kadar hücumcu bir yaklaşımla davrandı ki, neredeyse ağlayacaktım. Sonra, burası bir nebze farklılaşıyor diye düşündüm. Altyapı maçlarını yapıyordum, yabancı altyapı sorumlusu çok saçma eleştirilerde bulunuyor. Bir İspanyol takımı maçlarımızı izlemeye gelmiş, ertesi gün beni çağırıyor ve ‘Senin hakkında ne diyorlar biliyor musun? Çok kötü oynadı’ diyor. Sonraki yıllarda Emre abi gelince kendimi daha iyi hissettim.” dedi.

”Çok Boğulmuştum !”

Fenerbahçe sevgisinin hiç bitmediğini söyleyen Beyaz, “Benim sözleşmemin bitmesine 1 yıl vardı. Sezon başladı, Erol hoca gelmişti. ‘Altyapıdan çıkmış oyuncu imajı’ taşıyordum. Bunu yönetebilirlerdi diye düşünüyordum. Türkiye Kupası’nda oynuyorum, hoca çıkaracak mı korkusu oluyor. Sonra, talihsiz bir kırmızı kart görüyoruz ve 30. dakikada oyundan çıkıyorum. Artık umutlar tükenmeye başlıyor. Gitmem gerekiyor diye düşündüm. Artık çok boğulmuştum. Benden daha önce biri çıkmamıştı, bir Arda Güler örneği de yoktu. ‘Çıkamayacak mıyız?’ diye düşünüyorduk. Bu süreç beni çok yorduktan sonra ayrılmaya karar verdim. Başkan bana hep çok iyi davrandı. Her konuda bana yardımcı oldu. Sportif direktörün bana karşı yaklaşımından sonra ben geri adım atmıştım ve o süreçte başkanımız her sorunu tek tek halletmişti. İkinci yarıda ayrılmaya karar verdim, sezonun ikinci yarısında da yavaş yavaş kadro dışı kaldım. Her zaman Fenerbahçeliyim. Sevgim her zaman Fenerbahçe’den yana. Taraftarın bana kızgınlığı oldu o zamanlar, çok üstümde duruyorlardı. Yaşadıklarımı, onların bana duydukları ilgi değiştirmiyordu. Benim de bir kırgınlığım var. Onların bana olan kızgınlığı çok sürdü. Stuttgart ile ilk hazırlık maçıma çıkıyorum, otobüste giderken bir haber görüyorum ‘Ömer Faruk Beyaz rezerv takıma alındı’ diye. 17-18 yaşında bir oyuncuya bu kadar hücumcu yaklaşmak beni çok zorladı.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe formasıyla sadece 7 maça çıkan genç oyuncu, skor katkısı verememişti.

Exit mobile version