Kayseri Erciyes’te plaj voleyboluna geri sayım

#image_title

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Ülkemizi birinci kere snowboard, snowkite, kar voleybolu, dağ bisikleti üzere branşlarda dünya kupaları ve Avrupa kupaları ile tanıştıran Erciyes, Türkiye’yi memleketler arası arenada en düzgün formda temsil etmeye devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, bahis ile ilgili yaptığı açıklamada, dünya trendlerini Türkiye’ye getirerek birincilere imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’nin bugün ve yarın Bioderma Pro Beach Tour Plaj Voleybolu Türkiye serisine konut sahipliği yapacağını belirterek, “Büyükşehir ile Erciyes Dağı’nda dünyada bir birinci yaşanacak. Erciyes, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan sportmenlerin çabasına sahne olacak. Tertip için tüm hazırlıklar tamamlanırken, turnuvada dünyanın dört bir yanından 26 bayan, 32 erkek olmak üzere 58 atlet katılacak” diye konuştu.

Büyükkılıç, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nu (CEV) Memleketler arası Voleybol Federasyonu’nu (FIVB) onaylı tertibin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Kayseri Erciyes A.Ş. iş birliği ile düzenleneceğini söyledi.

Plaj Voleybolu’nun dünyada birinci sefer Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metresinde özel olarak hazırlanan kortlarda oynanacağını belirten Lider Büyükkılıç, “Müsabakalar memleketler arası profesyonel sportmenlerin gayretine sahne olacak. Saat 10.00 ile 19.00 ortasında oynanacak olan müsabakalar bayan ve erkek olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak” dedi.

Plaj Voleybolu Turnuvası, sporun yanı sıra ekstra cümbüşler ve gösterilerle renklenirken, gelen konuklar için keyifli bir hafta sonu aktivitesine de dönüşecek. Erciyes’e gelecek olan yerli, yabancı oyuncular ve ziyaretçiler, Kayseri’nin mahalli lezzetleriyle de Türk mutfağının tadını çıkarma fırsatı bulacak.

Exit mobile version