Nevşehir Belediyesi’nin yaz okullarına ilgi

#image_title

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bilhassa çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile toplumsallaşmalarına katkı koymak, ayrıyeten yeteneklerini ortaya çıkarmak hedefiyle düzenlediği yaz spor okullarında eğitimler sürüyor. Wushu-Kungfu, Masa Tenisi, Klâsik Okçuluk, Çağdaş Okçuluk, Güreş, Futbol, Halter, Su Topu, Spor Tırmanış, Kort Tenisi, Badminton, Atletizm, Fitnes-Jimnastik ve Halk Oyunları üzere 14 farklı branşta açılan fiyatsız kurslara 859 çocuk ve genç katılıyor.

Kurslarda iştirakçilere Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün alanlarında uzman antrenörleri eşliğinde eğitimler veriliyor. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sportmen kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı yaz spor okullarında, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vadedenler spor kulüplerine yönlendirilerek profesyonel spor hayatlarına birinci adımlarını atıyor.

Nevşehir’de yaşayan tüm vatandaşların istediği spor branşını yapması için Nevşehir Belediyesi olarak tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, çocuklarını kurslara gönderen ailelere teşekkür etti.

Savran, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla buluşmalarını çok önemsiyoruz. Onların ruhsal ve fizikî gelişimlerine katkı sunmak, geleceğin ulusal atletlerini yetiştirmek için gerçekleştirdiğimiz kurslara gösterilen ilgi bizleri çok memnun etti. Bundan sonrada amatör spor branşlarına, gençlerimize takviyemizi sürdüreceğiz. Mahallelerimizde yeni yaptığımız ve yapacağımız semt alanlarının yanı sıra farklı branşlarda açacağımız kurslarla çocuklarımızı sporla buluşturacağız. Nevşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza memnunluğu, sıhhati ve huzuru için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

14 farklı branşta 859 çocuk ve gencin katıldığı kurslar 10 Eylül 2023 tarihinde sona erecek.

Exit mobile version