Son 20 Günde Yaşanan Skandallar Üzerine Büyükekşi Açıklamalarda Bulundu

#image_title

TFF Başkanı Büyükekşi, Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Son 20 günde bir kulüp başkanının FIFA hakemine saldırısı, bir başkanın Süper Lig takımını sahadan çekmesi ve Süper Kupa’nın oynanamaması… Denk mi geldi, denk mi getirildi bilemedim.” şeklinde konuştu.

FIFA HAKEMİNE SALDIRI: “YETER!”

11 Aralık’ta MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulundu. Büyükekşi, saldırıyı kınayarak “Artık yeter diyoruz! Yeter!” açıklamasını yaparken, maçlar süresiz olarak ertelendi.

İSTANBULSPOR’UN ÇEKİLME KARARI

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından ligler bir hafta sonra başladı. Ancak İstanbulspor, Trabzonspor ile oynadığı maçın 73. dakikasında sahadan çekilme kararı aldı. Bu karar, hakem saldırısı gibi dünya gündemine otururken, İstanbulspor hükmen mağlup sayıldı ve 3 puan silme cezası aldı.

SÜPER KUPA İPTALİ: ATATÜRK VE İSTİKLAL MARŞI KRİZİ

Dün ise Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali iptal edildi. Atatürk tişörtlerine ve pankartlarına izin verilmemesi üzerine yaşanan kriz, dev finalin ertelenmesine neden oldu. Türk futbolunda yaşanan bu üç skandal, uluslararası platformlarda büyük yankı uyandırdı.

Exit mobile version