Tevfik Yamantürk Kimdir? Aslen Nereli, Serveti Ne Kadar?

#image_title

Beşiktaş’ta olağanüstü seçim kararının alınması sonrasında ismi Başkan adayları arasında geçen Tevfik Yamantürk, siyah beyazlı taraftarlarca merak edilmektedir. Süper Lig ve Avrupa kupalarında alınan kötü sonuçlar sonrasında teknik direktör Şenol Güneş’in istifası sonrasında yönetimde olağanüstü seçim kararı alınca Tevfik Yamantürk ismi ön planda yer aldı.

Tevfik Yamantürk Kimdir?

1956 yılında Ankara’da dünyaya gelen Tevfik Yamantürk 57 yaşındadır. İlköğrenimini Ankara TED Koleji’nde başarı ile tamamlayan Yamantürk daha sonrasında orta öğrenimini de Adana TED Koleji’nde liseyi ise İstanbul Moran Lisesi’nde bitirdi. ABD’de de lisans eğitimi alan Yamantürk, San Diego National University İşletme bölümünden mezun olduktan sonra aynı okuldan işletme alanında Yüksek Lisans yaptı.

1982 yılından bu yana Güriş grubuna ait şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye olarak görevini sürdürmekte olan Tevfik Yamantürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Beşiktaş Divan Kurulu koltuğuna 2017 yılında oturan Tevfik Yamantürk başarılı bir iş insanıdır. Babasından devraldığı aile şirketini Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri haline getiren Yamantürk çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Exit mobile version