UEFA’nın Yeni Kuralı Devrede! Seneye Türkiye’den 3 Takım Şampiyonlar Ligi’ne

#image_title

Bu sezon Avrupa kupalarında fırtına gibi esen Türk takımları için her şey yolunda gidiyor. Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray sahasında Kopenhag ile berabere kalmasına rağmen deplasmanda Manchester United’ı devirerek adeta gözdağı verdi.

Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe’de ilk maçların ardından gruplarındaki ikinci maçlarında galip gelerek ülke puanına katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapacaklar. Galatasaray’ın ile birlikte Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de ülke puanına yaptığı katkı bu sezon sıralamada üst tarafları zorlamamızı sağladı.

Gelecek Sezon Devler Ligi’ne 3 Takım

Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının bu sezonki başarıları ile birlikte gelecek sezondan itibaren Türkiye’den 3 takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmesi gündeme gelebilecek. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu ilk 2 içerisinde tamamlarsa bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi’ne 3 takımla katılacak.

Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak ve 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

İşte Bu Sezon UEFA Ülke Puanlaması

1- Türkiye (7.750 puan)
2- Belçika (4.800 puan)
3- Hollanda (4.600 puan)
4- Polonya (4.375 puan)
5- Danimarka (4.250 puan)

Exit mobile version