2024’te Çıkacak Volkswagen Passat’ın İlk Resmi Bilgileri Paylaştı

#image_title

4917 mm uzunluğa, 1852 mm genişliğe, 1482 mm yüksekliğe ve 2841 mm aks mesafesine sahip olacak olan yeni Passat, önceki gövde uzunluğuna kıyasla 144 mm ve aks mesafesinde de 50 mm’lik bir artışla artık daha büyük! Genişliği 20 mm daha fazla olan araç, bu özelliklerle birlikte iç mekanda daha fazla bacak mesafesi ve 690 litreye kadar artan bagaj hacmi sunulacak.

MQB Evo Platformu

Yeni Passat, 2024 model Tiguan ile birlikte MQB Evo platformu üzerine inşa edilen ilk Volkswagen logolu otomobillerden biri olurken bu durum, Passat ve Tiguan arasında donanım paylaşımının daha yüksek olacağını gösteriyor.

Yeni Passat’ın iç mekanında tamamen yeni bir kabin tasarımı yer alacak. Konsol bölümünde dört farklı moda sahip 10.25 inç dijital gösterge paneli standart olarak bulunacak. Bunun yanı sıra, 12.9 inç standart ve 15 inç opsiyonel dokunmatik multimedya ekranı da sunulacak. Ayrıca, artırılmış gerçeklik destekli head-up display opsiyonları arasında yer alacak.

Motor Seçenekleri

Passat ve Tiguan arasındaki benzerlik motor seçeneklerinde de kendini gösterirken benzin, hafif hibrit, dizel ve şarj edilebilir hibrit seçenekleri sunulacak. Hacmi 1.5 ila 2.0 litre arasında değişen motorlar, 6 vitesli manuel veya 7 vitesli DSG şanzımanla eşleştirilecek. Önden çekiş veya dört çeker sistemi ise tercihe bağlı olarak sunulacak.

Şarj Edilebilir Hibrit Seçenekleri

Passat’ın şarj edilebilir hibrit seçenekleri, 1.5 litre benzinli motor ve şanzımana entegre edilen bir elektrik motorunun kombinasyonundan oluşacak. Bu seçenekler 201 hp ila 268 hp arasında güç sunacak ve daha büyük bir bataryaya da sahip olacak. Saf elektrikli sürüş menzili 120 kilometreye kadar ulaşacak ve DC hızlı şarj desteği sunacak.

Yeni Passat, şirketin adaptif şasi teknolojisinin son hali olan DCC Pro’ya ve uzun huzmeli matrix LED farlara sahip olacak. Bu farlar 500 metreye kadar ileri aydınlatma sağlayacak.

Exit mobile version