Apple’dan Siri’ye Yapay Zeka Desteği Geliyor

#image_title

Teknoloji devi Apple, dev bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Dünya genelinde en çok kullanılan sesli asistan Siri’ye yapay zeka desteği getirilecek.

Bloomberg teknoloji analisti Mark Gurman’ın yaptığı açıklamaya göre, yapay zeka konusunda büyük bir adım atmak isteyen Apple işe Siri ile başlayacak.

Gelecek yılı işaret eden Gurman, ”Apple, Siri’yi yeniden canlandırmak ve yapay zeka konusundaki yatırımlarını hızlandırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Apple, yapay zekâya olan ilgi karşısında hazırlıksız yakalandı ve bu konuda zaman kaybettiklerini kabul ediyor. Siri’nin yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni versiyonu önümüzdeki yıl çıkabilir.” dedi.

Apple tarafından ilk olarak 2011 yılında tanıtılan sesli asistan Siri, son yıllarda rakiplerinin yaptığı hamlelere yapay zeka desteğiyle cevap verecek.

Siri’nin yapay zeka yeteneklerini geliştirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefleyen Apple, yeni Siri’nin, daha doğal dil işleme yeteneklerine sahip olması, daha iyi anlama kapasitesi, daha hızlı tepki verme gibi özelliklere sahip olmasını hedefliyor.

Apple cihazlarda yerleşik olarak bulunan Pages, Keynotes ve Numbers gibi uygulamalar da yapay zeka desteği ile büyük bir gelişim yaşayacak.

Exit mobile version