Avrupa’da Satışa Çıktı! Xiaomi 13 Ultra Türkiye Fiyatı Kaç TL Olacak?

Çin’deki tanıtımından sonra büyük ses getiren ve kullanıcıların da merakla beklediği Xiaomi 13 Ultra modeli bugün itibarıyla Avrupa’da satışa sunuldu. Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden biri olarak Xiaomi, geçtiğimiz aylarda Çin’de Xiaomi 13 Ultra’yı tanıttı. Üstün özellikleriyle dikkat çeken cihaz, bugün itibarıyla Avrupa’da satışa sunulurken özellikleri ve fiyatı merak konusu oldu. Almanya, İspanya ve Fransa şubelerinin web sitelerinde bugün satışa sunulan Xiaomi 13 Ultra modelinin fiyatı ve özellikleri belli oldu. Milyonlarca kullanıcının severek satın aldığı ve Android kategorisinde hatrı sayılır bir yeri olan Xiaomi markasının 13 Ultra modelinin fiyatından önce gelin özelliklerine bir yakından bakalım…

Kocaman Ekran! 

Xiaomi 13 Ultra’nın özelliklerinden en dikkat çekeni şüphesiz ekran boyutu oldu! 6.73 inç boyutunda, 3200×1440 piksel çözünürlükte ve WQHD+ AMOLED ekran kullanan yeni model, 120 Hz yenileme hızına sahip. 240 Hz dokunmatik örnekleme ile desteklenen ekran, aynı zamanda maksimum 2600 nit parlaklık sunuyor. Qualcomm tarafından üretilen ve 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen cihaz, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden gücünü alıyor. Öte yandan da telefon, 12 GB’lik LPDDR5X RAM’e ve 512 GB UFS 4.0 depolama alanıyla birlikte geliyor.

Güçlü Kamera! 

Öte yandan cihazın ön tarafından 32 megapiksellik bir çözünürlüğe sahip selfie kamerası bulunuyor. Telefonun arkasında ise iPhone modellerinden görmeye alıştığımız 4 farklı kamera bizleri karşılıyor! Arkadaki dört kamera ise sırasıyla 50 megapiksel ana, 50 megapiksel ultra geniş açılı, 50 megapiksel telefoto ve 50 megapiksel de süper telefoto şeklinde konumlanıyor.

Turbo Şarj Desteği 

Çinli üreticinin yeni cihazı Xiaomi 13 Ultra, aynı zamanda 5.000 mAh kapasitesinde bir batarya ile geliyor. Bu batarya 90 W kablolu turbo şarj desteği ve 50 W kablosuz turbo şarj desteğine sahip. Ayrıca cihaz, son aylarda gündemden düşmeyen Android 13 tabanlı MIUI 14 işletim sistemini barındırıyor. Yani son teknoloji bir işletim sistemiyle birlikte satışa sunuluyor.

Soğutma Teknolojisi

Son olarak belki de telefonlarda duymaya pek de alışık olmadığımız bir özellik daha Xiaomi 13 Ultra ile birlikte sunuluyor olacak. Telefonda ısınmayı engellemek adına bir soğutma teknolojisi bulunuyor! Bu soğutma teknolojisi cihazdaki fazla ısınmayı engelleyerek daha iyi bir kullanım performansı sunuyor. Öte yandan ekranda yer alan parmak izi okuyucusu, yüz tanıma, IP68 su ve toz koruması, WiFi 7, WiFi 6/6E, 5G, Bluetooth 5.3 ve NFC bağlantı seçenekleri de yine cihazı günümüz teknolojisinde iyi bir konuma getiriyor.

Xiaomi 13 Ultra Fiyatı Ne Kadar? 

Çin’de tanıtımı yapıldıktan sonra 850 dolara satışa sunulan Xiaomi 13 Ultra fiyatı, Avrupa’da 1.499 euro yani 1.615 dolardan satışa sunuldu. Telefonun Türkiye satış fiyatının ise 75 bin TL olması bekleniyor. Fiyat detayları ise şöyle: Xiaomi 13 Ultra 12 GB RAM + 512 GB depolama alanıyla fiyat 1.499 euro / 1.615 dolar. Cihazın fiyat içeriği ve vergi detayları ise şöyle:

Peki sizler yeni Xiaomi 13 Ultra için neler düşünüyorsunuz? Yüzde 100’den fazla vergi de eklenince 2 katına çıkan bu telefon fiyatı sizce ulaşılabilir mi? Yorumlarda buluşalım…

Exit mobile version