Copilot Yapay Zekâ ile Windows 10 Güçleniyor

#image_title

Copilot, isteğe bağlı olarak çeşitli görevleri gerçekleştirebilen bir yapay zekâ aracı olarak ön plana çıkıyor.

Microsoft, yapay zekâ alanındaki çalışmalarını sürdürerek, daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Kısa bir süre önce, üretken yapay zekâ aracı Copilot’un Windows 10 işletim sistemi için de sunulacağı iddia edilmişti. Şimdi ise Microsoft, Copilot yapay zekasının resmi olarak Windows 10’a entegre edildiğini doğruladı.

COPİLOT DÖNEMİ WİNDOWS 10’DA BAŞLIYOR

Copilot, Windows 10 için ilk olarak Windows Insider kullanıcılarına sunulacak. Bu aşamada araç, bir süre boyunca test edildikten sonra genel kullanıcılar için aktif hale getirilecek. Copilot, Windows 11’deki gibi bir yan pencere formatında çalışacak; bu sayede pencere, masaüstü içeriğiyle çakışmayacak ve açık pencereleri etkilemeyecek. Kullanıcılar, Copilot aracılığıyla yapay zekaya sorular sorabilecek, Windows özelliklerini yönetebilecek ve belgelerle etkileşimde bulunabilecekler. Ayrıca Dall-E 3 sayesinde görseller de üretilebilecek.

Copilot, Windows 11’de sunduğu özellikleri, Windows 10 kullanıcıları için de sağlayacak. Ancak, mevcut durumda Copilot’un sunduğu özellikler çok etkileyici değil. Bing Sohbet’in masaüstünden kullanılan bir versiyonu olarak nitelendirilebilir. Copilot, Windows’un bazı özelliklerini değiştirmenize veya yönetmenize olanak tanısa da bunu sadece istemlerle gerçekleştirmenize izin vermiyor. Yani, belirli görevleri yerine getirmek için hala -Copilot içinde olsa da- birkaç tıklama yapmanız gerekebilir.

Microsoft’un bu stratejik hamlesi şaşırtıcı değil. GlobalStats verilerine göre, Windows 11, Microsoft’un en yeni işletim sistemi olmasına rağmen, Windows kurulumlarının sadece %26’sını oluşturuyor. Windows 10 ise hala Windows pazarının %69’unu kontrol ediyor. Her iki işletim sistemi de yaklaşık olarak 1,4 milyar cihazda kullanılıyor, bunun 400 milyon kadarı Windows 11’e ait.

Windows 10 Copilot, önümüzdeki birkaç ay içinde Kuzey Amerika’nın yanı sıra Asya ve Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde ön gösterime sunulacak. Genel kullanıcıya sunulması ise muhtemelen 2024’ün ilk aylarında gerçekleşecek.

Exit mobile version