Elon Musk’ın Yeni Planı Yolda! X’ de Büyük Değişiklik

#image_title

Elon Musk’un bu sefer ki yapacağı değiklik ana zaman çizelgesi olacak gibi görünüyor. Kullanıcılar yakın zamanda ana zaman çizelgesindeki paylaştığı gönderilerin etkileşim sayılarını göremeyebilir.

Şirket yakın bir zamanda mobil cihazlarda da etkileşim sayılarının yuvarlandığı ve bu sebeple daha az karakter gösterilen bir değişiklik yaptı. Bu yeni tasarım okunabilirliğin artması açısından sağlandı, fakat zaman çizelgesinde sayılar tamamen kaldırılacak.

ETKİLEŞİMLER GÖRÜNMEYECEK Mİ?

Elon Musk’ın bir X abonesinin paylaştığı gönderisine cevap olarak gönderdiği X gönderisine göre X, beğeniler, yeniden paylaşımlar, yer imleri vb. gibi etkileşim sayımlarını içinde barındıran işlem düğmelerini kaldırmayı hedefliyor.

Bu durum daha sonra çift hareketlerle değiştirilecek örneğin “beğenmek” yerine bir paylaşıma “çift dokunma” veya “çift tıklama” gibi. Musk, bu değişikliğin sebebi olarak okunabilirliğin iyileştirilmesini belirtiyor.

Ancak bir gönderiye dokunduğunuzda veya gönderiye tıkladığınızda bu ölçümler hala görünür durumda kalacaktır. X kullanıcıları bu sayıların kolayca görülebilmesi ve erişilebilir olması pazarlamacılar için faydalı bir araç olarak kullanıldığından, bunun etkileşime nasıl yansıyacağına dair endişelerini dile getirdi.

X’in bu tasarımı kullanıma sunup sunmayacağı henüz belli değil ve kullanıcılarına, yani ücretli olanlara, ana zaman çizelgesinde nelerin görüntülenmesini istediklerine yönelik bir seçenek sunup sunmayacağı da henüz belli değil.

Exit mobile version