En Çok Satan Bilgisayar Markaları

#image_title

Kişisel bilgisayar pazarı her geçen yıl küçülse de hala geniş bir kitleye hitap ettiği açık bir gerçek. Özellikle üniversiteye başlayan yeni öğrencilerin neredeyse tamamına yakınına yeni bilgisayarlar alınıyor. Peki, hangi markalar en çok tercih ediliyor? İşte sizler için en popüler bilgisayar markaları listesi:

En Çok Satılan Bilgisayar Markaları Listesi

Önceki yıllara kıyasla kişisel bilgisayar satışlarında küresel anlamda gerileme yaşandığı görülüyor. Kullanıcılar, eskisi gibi kişisel bilgisayarları tercih etmeme eğilimindedir. Bu durum, 2022’nin aynı dönemine göre sevkiyatların yüzde 13,4 oranında azalmasıyla açıkça görülebilir. Başka bir deyişle, satışlarda yaklaşık yüzde 15’lik bir düşüş yaşanmaktadır.

Bilgisayar satışlarının düşmesinin nedenlerine bakıldığında, başlıca etken olarak bilgisayar fiyatlarının her yeni modelde artmasıyla ortaya çıkıyor. Markalar, her yeni modelde fiyatları biraz daha yükselterek bugünkü seviyelere getirdi. Bu durum, bilgisayarla internet ve ofis işleriyle uğraşan kullanıcıları, alternatif olarak tablet gibi cihazlara yönlendirdi.

2023 yılında bilgisayar pazarında liderlik sıralaması şu şekilde gerçekleşti: Lenovo, yüzde 23.1 pazar payı ve 14.2 milyon PC teslimatıyla birinci sırayı aldı. Hemen ardından yüzde 21.8 pazar payı ve 13.4 milyon PC teslimatıyla HP takip etti. Üçüncü sırada, yüzde 16.8 pazar payı ve 10.3 milyon PC teslimatıyla Türkiye’de de büyük talep gören Dell yer aldı. Apple ve MacBook’lar ise yüzde 8.6 pazar payı ve 5.3 milyon satışla dördüncü sıraya yerleşti. Beşinci sırada ise yüzde 6.4 pazar payı ve 4 milyon satışla Acer yer alıyor.

2023 yılındaki genel sıralama şu şekildedir:

Exit mobile version