Google Bard Youtube Videolarını İzleyebiliyor

#image_title

Google’ın ChatGPT’ye rakip olan yapay zekalı sohbet robotu Bard, ilk etapta sönük bir tanıtımın ardından giderek daha işlevsel hale geliyor. Şu anda botun YouTube entegrasyonu önemli bir güncelleme alıyor. Böylece kullanıcılar oynat düğmesine basmadan belirli bilgileri, önemli noktaları veya tarif malzemelerini içeren videoları tek tek analiz edebiliyor.

YOUTUBE VİDEOLARINI BARD ÖZETLEYEBİLECEK

Bard, sunduğu bu özellikle oldukça kullanışlı bir araç haline geliyor, ancak içerik üreticileri için üretken yapay zekâ konusunda endişe yaratıyor. Bard sayesinde, merak ettiğiniz bilgilere sahip olan ancak izlemek için zamanınız olmayan içerikleri özetlemek artık mümkün hale geliyor. Ancak bu durum içerik üreticileri için potansiyel bir gelir kaybına neden olabilir.

Bu son güncelleme öncesinde, Bard’ın YouTube Uzantısı yalnızca belirli videoları bulmak için kullanılabiliyordu. Örneğin, sohbet robotundan komik videolar bulmasını isteyebiliyordunuz. Ancak şimdi sohbet robotuna videoların içeriği hakkında özel sorular sormak mümkün. Örneğin, bir seyahat videosu izlerken beğendiğiniz bir yer hakkında Bard’a nerede olduğunu sorabilirsiniz. Aynı şekilde yemek tarifleri veya bir sistem kurulumu sırasında yapılması gereken adımlar gibi özel konularda sorular yönlendirebilirsiniz.

Güncelleme, Google’ın Bard’a erişimi dünyanın birçok ülkesindeki gençlere açmasıyla birlikte geldi. Arama devi, bir blog yazısında gençlerin bu aracı “ilham bulmak, yeni hobiler keşfetmek ve günlük sorunları çözmek” için kullanabileceklerini belirtiyor. Üniversite başvuruları gibi ciddi konuların yanı sıra, yeni bir sporu nasıl öğrenecekleri gibi daha eğlenceli ve kişisel konularda da Bard’a sorular yönlendirebilecekler.

Exit mobile version