Google Popüler Uygulamasının Logosunda Değişikliğe Gitti

#image_title

Birçok büyük marka, modern logoların insanlar üzerindeki etkisini fark ettiğinden dolayı logolarını güncelleme zamanının geldiğini düşünüyor. Bu nedenle de firmalar hızla revizyon çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda trende en son katılan şirket ise Google oldu. Google, popüler uygulaması Cihazımı Bul’un logosunu değiştirdi. Peki, yeni logo nasıl oldu?

Eski Cihazımı Bul Logosu Nasıl?

Alınan bilgilere göre Google, bu yaz itibarıyla Galaxy SmartTag gibi etiketleri ve kulaklıkları bulabilmek adına 1 milyardan fazla cihazdan yararlanacak. Bu kapsamda da sürecin bir parçası olarak Cihazımı Bul uygulaması da yeni bir logoyla güncellendi. Son birkaç yıl boyunca, Android’deki Cihazımı Bul uygulamasının simgesi, ortasında beyaz bir raptiye ve yeşil bir arka plan bulunan bir telefon şeklindeydi. Bu logo, kullanıcıya uygulamanın harita tabanlı özelliğini aktarıyordu.

Yeni Cihazımı Bul Logosu Nasıl? 

Yeni Cihazımı Bul logosu ise şirketin dört renkli artı işareti tasarımını kullanarak harita temasını sürdürdü. Aynı zamanda radar ve tarama çağrışımları da yaptı. Yeni logo, eski logoya göre daha renkli ve canlı bir görünüme sahip olduğu için artık daha modern bir havası var. Ancak görsel açıdan belirgin dezavantajları da bulunuyor. Logodaki yeşil renk, Android ve güvenlik hislerini tetiklerken, panik anlarında hızla erişmek açısından iyi ayırt edilebilir bir renk değil. Bu nedenle de bazı kullanıcılara göre eski logo çok daha iyi görünüyor. Son zamanlarda Google, Play Kitaplar gibi uygulamalara dört renkli tasarımı getirmeme konusunda istekli olduğunu gösterdi. Ancak Google Authenticator ve Arts & Culture gibi uygulamalarda bu konsepti kullanmaya devam etti. Yeni Cihazımı Bul logosu, muhtemelen bu yaz başlangıcında Cihazımı Bul ağının kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanılmaya başlanacaktır. Bu sayede Google, etiketlerin ve kulaklıkların yanı sıra mobil cihazların konumunu görüntüleme imkanı sağlayacak. Ayrıca uygulama, bir cihaz yakınında olduğunda ses çalma özelliğiyle kullanıcılara rehberlik edecek.

Exit mobile version