Instagram’ın Bu Yeni Özelliği MSN’i Anımsatacak!

Tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Aralık ayında platforma eklemiş olduğu Notlar özelliğine herkesi geçmişe götürecek bir dokunuş yapmaya hazırlanıyor! Kullanıcıların profillerinde küçük bir metim ve emoji ile durum güncellemesi yapmasına izin veren Notlar özelliği, son zamanlarda hızla popülerlik kazandı. Özellik popülerleşince de yeni yetenekler eklemesine karar verildi.

Notlar’da Müzik Paylaşılabilecek! 

Çatı şirket Meta’dan yapılan yeni bir duyuruda, Instagram’ın Notlar kısmında artık müzik paylaşımı yapılabileceği bidirildi. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, takipçilerine istedikleri bir şarkının 30 saniyelik bölümünü dinleyebilecekler. Ayrıca müziğin yanı sıra 60 karakterlik bir mesaj yazmak da mümkün olacak. Tüm bu yeni yetenekler kullanıcıların hem kendilerini daha iyi ifade etmelerini hem de arkadaşlarıyla şarkı paylaşmalarını sağlayacak. Öte yandan Instagram’ın Notlar üzerinde çalıştığı bu özellik ise MSN Messenger’daki “Ne Dinliyorum” özelliğini hatırlatıyor.

Gençler Notlar Özelliğini Beğendi 

Meta’dan yapılan açıklamalarda gençlerin Notlar özelliğini daha çok benimsediği de belirtildi. Son 3 aylık süreçte 100 milyondan fazla gencin en az 1 adet not paylaşımı yaptığı kaydedilirken, müzik ve çeviri eklemeleriyle kullanım oranının artması bekleniyor. Müzik özelliğinin yanı sıra Notlar kısmında çeviri özelliği de aktive edilebilecek. Bu sayede kullanıcılar, arkadaşlarının yazmış olduğu farklı dillerdeki notları da kolaylıkla tercüme edebilecekler.

Exit mobile version