iPadOS 17’ye Çok Beklenen 2 Özellik Geliyor

#image_title

Son zamanlarda Apple kullanıcıları çoğunlukla Vision Pro ve iOS 17’ye odaklanmış durumda. Pek gündemde olmasa da iPad’in kullanımı da oldukça yaygın ve yapılacak güncellemeler kapsamında iPadOS 17 de tanıtıldı. Özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen iPad’ler için gelen yeni özellikler de onları yakından ilgilendiriyor. İşte iPadOS 17’den beklenen iki yenilik!

Stage Manager Güncellemesi

Geçtiğimiz yıl, iPadOS 16 ve macOS Ventura’nın bir parçası olarak çoklu görev yapmanın yeni bir yolu olan Stage Manager tanıtıldı. Apple, Stage Manager’a bu yılki WWDC’de iPadOS 17’nin tanıtılması sırasında sadece kısa bir bilgi vermiş olsa da yapılan değişikliklerin oldukça iyi olduğu ortaya çıktı. En büyük değişiklik, iPadOS 17’nin Stage Manager ile pencereleri düzenlerken ve yeniden boyutlandırırken kullanıcıya çok daha fazla özgürlük sağlaması oldu. Henüz Mac’teki kadar özgürlük sunmasa da, Stage Manager’ın ilk sürümünden daha iyi bir sistem olduğu kesin. Çakışan pencereler için ise güncellemeyle birlikte artık çok daha fazla esneklik sağlanacak. Ayrıca, mevcut çalışma alanına yeni bir pencere eklemek için uygulama simgelerini Shift tuşuna basarak tıklamak yeterli olacak. iPadOS 17’de yapılan Stage Manager değişiklikleri kesinlikle dikkate değer. Bu özelliği kullanmayan birçok kişi artık kullanmaya karar verebilir. Ancak özellik Eylül’de çıkacak olan ana sürüme kadar geliştirilmeye devam edecek.

Etkileşimli Ana Ekran Widget’ları

Apple, bilindiği üzere iPadOS 15 ile iki yıl önce ana ekran widget’larını iPad’e getirerek büyük bir yeniliğin fitilini ateşlemişti. iPadOS 17 ile birlikte bu widget’lar daha da işlevsel hale geldi. Artık uygulamayı açmadan widget’lar üzerinde işlemler yapılabilecek. Widget’ları kilit ekranına ekleyerek günlük işler de kolaylaştırılabilecek. Örneğin yapılacaklar listesini widget’lar üzerinden kontrol edebilmek mümkün olacak.

Exit mobile version