Kullanıcılar Yeni Telefon Alırken iPhone mu Yoksa Android mi Tercih Ediyor?

Kendi markası ve cihazları üzerinde yarattığı ekosistem sayesinde dünyanın en büyük oyuncularından biri olan Apple, yeni bir araştırmasında iPhone kullanıcılarının markaya olan bağlılığını ölçtü!

Yaptığı araştırmada da iPhone sahiplerinin yüzde 94’ünün yeni cihaz alacağı zaman tekrar iPhone tercih ettiklerini ortaya koydu.

Yeni Cihazdan Yana Seçim Tekrar iPhone!

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından yapılan yeni bir araştırmada iPhone sahiplerinin Android kullanıcılarına kıyasla markaya daha bağlı olduklarını ortaya koydu.

Araştırmalara göre son on yılda pil ömrü ve bağlantı problemleri nedeniyle Android cihaza sahip kullanıcıların iPhone’a geçişi arttı.

CIRP tarafından yapılan bu yeni araştırmada Android cihaz kullananların yüzde 91, iOS kullananların da yüzde 94’ünün aynı işletim sistemini kullanma eğilimi gösterdi. Ancak Android tarafında çok sayıda marka olduğundan, kullanıcıların farklı bir üreticiye geçmiş olma ihtimali de bulunuyor.

Rakiplerden Nasıl Kullanıcı Çekiyorlar?

Öte yandan aynı araştırma iOS ve Android işletim sisteminden nasıl kullanıcı çektiklerine de ışık tuttu. Bu konuda Apple, Android kullanıcılarını yeni birer iPhone kullanıcısı yapmak konusunda çok daha başarılı görünürken, Android tarafının için iOS kullanıcılarını ikna etmekte zorlandığı görüldü.

Örnek verecek olursak, bu yıl yeni iPhone alanların yaklaşık yüzde 14’ünün daha önce Android kullanıcı olduğu biliniyor. Android alan kişilerin ise sadece yüzde 4’ü iPhone’dan geçiş yapmıştı. Yani bu konuda iPhone, Android’e kıyasla kullanıcı çekme konusunda çok daha başarılı oldu.

Kullanıcılar Neden iPhone’a Geçiyor?

Son olarak kullanıcıların neden iPhone uygulamasına geçiş yaptığına dair birkaç neden de ortaya atıldı. Bu nedenlerden başlıcası güvenlik endişeleri oldu.

Buna en yakın örnek ise geçtiğimiz günlerde tam 193 Android uygulamasında bulunan kötü amaçlı yazılım oldu. Söz konusu yazılımlarla ilgili uyarı yayımlanırken, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini çaldığı tespit edilmişti.

Exit mobile version