Meta’nın Bu Yeni Aracı Sanatçıları Resmen İşsiz Bırakacak!

Meta’dan gelen yeni bir haberde şirketin metinleri müziğe dönüştüren bir yapay zeka üzerinde çalıştığı öğrenildi. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen yapay zeka araçlarıyla birlikte kullanıcılar için yeni bir dönem başladı. Metin yazmak, bilgi araştırmak, resim çizmek ya da bilgileri karşılaştırmak gibi çeşitli hizmetler veren yapay zeka botlarına Meta tarafından yeni bir soluk getirildi. Yapay zeka furyasına katılan Meta, yazılan metinleri müziğe dönüştüren bir yapay zeka aracını test etmeye başladı. İşte detaylar…

MusicGen ile Metinler Bırak Müziğe Dönüşsün! 

Gün geçtikçe değişiklik gösteren ve her geçen günde de popülerleşen yapay zeka alanında Meta, yepyeni bir adım attı. Çatı şirketi olarak bilinen Meta, daha önce bahsettiği üzere yapay zeka çalışmalarına hız vermişti. Bu kapsamda da yeni bir duyuru yaparak, yeni bir yapay zeka sistemi üzerinde çalıştığını bildirdi. Meta, alınan bilgilere göre metinlerle yeni müzikler oluşturan MusicGen isimli bir yapay zeka üzerinde çalışmaya başladı. Yapay zeka teknolojilerine boyut kazandıracak olan bu yeni araçla birlikte müzisyenlerin seçenekleri daha da artacak. Bununla birlikte yazılan herhangi bir metinle müzik oluşturmak mümkün olacak.

Detaylı Metinler Yapay Zekayı Yönlendirecek 

Şu anda Bard ya da Chat GPT gibi yapay zeka botlarının tamamı detaylı direktifler ışığında sınırsız bilgiler sunuyor. Meta’nın çalışmalar yapmaya başladığı MusicGen ise bu noktada metinlerle müzik oluşturacak. Metinler ne kadar detaylı olursa da yapay zekanın oluşturacağı müzikle ilgili yönlendirme o kadar kolay olacak. Yani, Chat GPT ve Bard gibi detaylı bilgiler verildiği sürece MusicGen de harika bilgilerle müzikler oluşturabilecek!

Exit mobile version