Microsoft Xbox İçin Oyun Mağazası Açacak

#image_title

Microsoft’un Apple ve Google gibi devlerle rekabet etmeyi hedeflediği bir mobil oyun mağazası oluşturma yolunda ilerliyor. Xbox CEO’su Phil Spencer, şirketin mobil oyun mağazası için resmi olarak iş ortaklarıyla görüştüğünü duyurdu.

Sao Paulo’da verdiği bir röportajda Spencer, “Bu stratejimizin önemli bir parçası ve bugün sadece tek başımıza değil telefondan nasıl para kazanabilecekleri konusunda daha fazla seçenek görmek isteyen diğer ortaklarla da konuşarak aktif olarak üzerinde çalıştığımız bir şey” dedi.

Phil Spencer, Xbox mobil mağazasının lansman tarihine dair net bir bilgi vermemekle birlikte, gelecek yılın beklendiğini doğruladı.

Spencer, “Bunun birkaç yıl uzakta olduğunu düşünmüyorum, bundan daha erken olduğunu düşünüyorum. Xbox’ın sadece bugün değil, önümüzdeki 10, 20 yıl boyunca geçerli olmasını sağlamak için, farklı ekranlarda güçlü olmamız gerekecek” şeklinde konuştu.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde 69 milyar dolarlık dev bir anlaşma ile oyun devi Activision Blizzard’ı satın almıştı.

Spencer, bu satın almanın mobil oyunlardaki güçlü varlıklarını artırmak için önemli olduğunu belirtti. Bu adım, Microsoft’un mobil oyun pazarındaki varlığını güçlendirmek ve Apple ile Google’a rakip olmak amacını taşıyor.

Apple ve Google’ın mobil oyun mağazalarındaki yüksek komisyon ücretleri, geliştiricileri rahatsız ediyor. Microsoft, kendi mobil oyun mağazasıyla bu durumu değiştirmeyi ve geliştiricilere daha cazip bir seçenek sunmayı hedefliyor. Xbox’ın bulut oyun teknolojisi, kullanıcılara popüler oyunları cep telefonlarına taşıma avantajı sağlıyor.

Exit mobile version