Oppo Listeyi Yayımladı! Sadece Bu Cihazlar Android 14 Güncellemesi Alacak

Ülkemizde de oldukça fazla tercih edilen telefon markası Oppo, hangi cihazlarının Android 14 desteği alacağını açıkladı. Markanın ColorOS 14 olarak duyurduğu yeni güncellemesi, orta sınıf telefonların büyük bir kısmına gelecek. Yani, telefondan tasarruf etmek adına uygun fiyatlı cihaz seçen kullanıcılar, güncellemeden mahrum kalmayacaklar. Haydi gelin, ColorOS 14 güncellemesi alacak telefonlara birlikte bakalım…

ColorOS 14 Geliyor!

Akıllı telefon pazarında kendine güçlü bir konum bulan Oppo, yeni güncellemesine hazırlanıyor. Android 14 tabanlı ColorOS 14 sürümü için çalışmalara başlayan marka, heyecanlı bekleyişin sürdüğü bugünlerde hangi telefonların güncellemeyi alacağını açıkladı. Peki, hangi Oppo markalı telefonlar Android 14 tabanlı ColorOS 14 hangi telefonlara gelecek? İşte Oppo’nun açıklaması…

Hangi Oppo Telefonlar Android 14 Tabanlı ColorOS 14 Güncellemesi Alacak? 

Android 13 güncellemesinde en erken davranan markalardan biri olan Oppo, 2022 Ağustos ayında colorOS 13 sürümünü duyurmuştu. Bu kapsamda en erken davranan isimlerden olan Oppo, Android 14 konusunda da yine hızlı bir şekilde güncellemeyi duyurdu. Oppo Benelux tarafından bugün yayımlanan bir bildiriye göre marka, Android 14 güncellemesi alacak olan 11 yeni telefonunu duyurdu. Bir liste paylaşan marka, Find X serisinden Reno ailesine ve hatta A serisine kadar çok sayıda modelde güncelleme yapacağını belirtti. İşte ColorOS 14 güncellemesi alacak olan cihazlar:

ColorOS 14 Nedir? 

Bilmeyenler için Oppo markasının yeni arayüzü ColorOS 14’ten bahsedecek olursak, güncellemenin Android 14’ü temel aldığını ve yeni işletim sistemi optimizasyonları içerdiğini söylemek mümkün Bu yeniliklerden en dikkat çekenleri ise kilit ekranlarında özelleştirme, yapay zeka tabanlı oluşturulmuş duvar kağıtları, tekrar tasarlanmış dönüş animasyonları ve uygulamalara özel dil desteği gibi özellikler oldu.

Öte yandan sürümle birlikte gelen bir diğer özellik ise eski Android uygulamalarına getirilen sınırlama oldu. Google, söz konusu bu değişikliğin Android 5.1 (Lollipop) API’leri ve eski sürümlerle oluşturulmuş uygulamaları hedeflediğini işaret ederken güncelleme geldikten sonra tüm bu detaylar açığa çıkacak.

Exit mobile version