Threads Kullanıcı Çekince Twitter’dan Geri Adım Geldi

#image_title

Twitter, platforma eklediği kısıtlamaları kaldırmaya başladı. Veri kazıma veya veri yağmalama nedeniyle getirilen oturum açma zorunluluğu sessiz sedasız devre dışı bırakıldı. Artık kullanıcılar oturum açmadan da Twitter bağlantılarına erişebilecekler.

Elon Musk tarafından duyurulan “geçici bir acil durum önlemi” duyurusu çerçevesinde Twitter’a oturum açma zorunluluğu ve tweet görüntüleme sınırlamaları getirilmişti. Doğrulanmamış hesaplar için günlük 600, yeni doğrulanmamış hesaplar için 300 ve doğrulanmış hesaplar için 6.000 tweet sınırı uygulanmıştı.

Bu sınırlar şu anda sırasıyla 10.000, 1.000 ve 500 gönderi olarak güncellenmiş olsa da bu karar kullanıcılar tarafından eleştirildi. Twitter ise bu sınırlandırmalarla ilgili içerik görüntüleme limitinin geçici olduğunu, botları ve kötü niyetli kullanıcıları tespit etmek için uygulandığını belirtmişti.

Twitter henüz resmi bir açıklama yapmasa da oturum açma gereksinimini iptal ettiği çoktan anlaşıldı. Musk’ın kararından geri adım atmasının, ağır eleştiriler ve reklam yönetimi nedeniyle olduğu görülürken çok sayıda kullanıcı tarafından yapılan denemelerde oturum açmadan tweet’lere ulaşıldığı gözlemlendi.

Ayrıca, Twitter’ın bu hamlesi, Meta’nın Threads adlı metin tabanlı uygulamasını yayınlamasından bir gün önce gerçekleştiğinden, her iki platform arasındaki rekabetin artacağı da belli olmuş oldu.

Exit mobile version