Türkiye’den Yerli Ve Milli Yapay Zeka Atağı

#image_title

Aktepe, sektörün bu yıl yüzde 25 büyüyerek 385 milyar lira büyüklüğe ulaştığını belirtirken, 2024’te bu rakamın 503 milyar liraya çıkmasını beklediklerini ifade etti. Gelecek yılın, kurumların topyekün hareket etmesi gereken önemli bir dönüm noktası olabileceğine dikkat çeken Aktepe, 2023’ün gündem maddelerinin siber güvenlik ve yapay zeka olduğunu vurguladı.

Yapay zeka konusunda Türkiye’nin henüz yolun başında olduğunu belirten Aktepe, yerli ve milli yazılımların stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. “Yapay zekada söz sahibi olurken, dışarıda kalmamız düşünülemez.” diyen Aktepe, TBD olarak bu alandaki eğitim programlarına özel önem verdiklerini belirtti.

Aktepe, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ahmet Çalık Vakfı (AÇV) işbirliğiyle başlattıkları “Sertifikalı Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Yetkinlik Programı” ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli yapay zekasını oluşturacak uzmanları yetiştirdiklerini söyledi. Programa katılanlara istihdam olanağı sağlanacağını belirten Aktepe, ilk eğitim programında 140 gence eğitim verdiklerini, ikinci eğitim programına haziran ayında başlayacaklarını açıkladı.

Aktepe, gençlerin yoğun ilgisi olduğunu ve kısa zamanda 1040 genç uzman yetiştirmeleri gerektiğini belirterek, devletin ve önde gelen bilişim şirketlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. TBD olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Aktepe, Türkiye’nin bu alanda hem teknolojik çağa ayak uyduracağını hem de uluslararası arenada söz sahibi olacağını vurguladı.

Aktepe, ilgili alanlardan mezun üniversite öğrencilerine verdikleri 240 saatlik eğitimle, Python dili ile programlama ve veri yapılarını öğreterek, Türkiye’nin bu alandaki liderliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version