Windows 12 Ne Zaman Yayınlanacak? İşte Beklenen O Tarih

#image_title

Yazılım devi Microsoft, son bilgilere göre 2024 sonbaharında beklenen yeni işletim sistemi Windows 12’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, bu yeni sürümle birlikte masaüstü deneyimini yeniden tasarlamak için “kayan” bir görev çubuğu gibi yeni fikirleri test ediyor.

Microsoft, geliştirici konferansı Build 2023’te henüz resmi bir adı olmayan “yeni nesil Windows” üzerinde çalıştığını ima etti. Şirket içi belgelere göre, Windows 12 olarak da adlandırılabilecek bu yeni işletim sistemi, kayan bir görev çubuğu gibi benzersiz bir özellikle farklı bir masaüstü deneyimi sunabilir. Kayan bir görev çubuğu konsepti, masaüstünden ayrılmış ve yuvarlatılmış kenarlara sahip bir görev çubuğunun masaüstünün üzerinde yüzdüğü bir görüntü yaratacak şekilde tasarlanmıştır.

Windows 12 Ne Zaman Piyasaya Sürülecek

Güvenilir kaynaklara göre Microsoft, Windows 12 işletim sistemini ARM işlemciler için optimize etme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, yeni işletim sistemi için “yapay zekâ unsurları içeren derinlemesine entegre özellikler” geliştirmeyi planladığı bildiriliyor. Bu özelliklerin, şirketin daha önce yayınladığı Windows Copilot gibi projelerle ilgisi olmadığı ve tamamen yeni olacağı kaynaklar tarafından belirtiliyor.

Farklı kaynaklar da Windows 12 işletim sisteminin yapay zekâ özelliklerine sahip olacağını öngörüyor. Microsoft’un Windows 12’yi önümüzdeki yılın sonbaharında piyasaya sürme planlarıyla birlikte, 2025 yılında geniş çaplı bir dağıtım bekleniyor.

Exit mobile version