Sakarya’da yaşayan 37 yaşındaki Merve Uğurlu, öğretmenlik kariyerini bırakarak ev hanımlarıyla bir araya geldi ve 11 kişilik bir ekip kurdu.
Özel sektörde beden eğitimi ve spor öğretmenliği yapan Uğurlu, COVID-19 sürecinde iş hayatında yeni bir yola saparak evlerin kapılarını, mutfak dolaplarını ve fayanslarını boyayarak yeniden canlandırıyor. İki çocuk annesi girişimci, ev tasarımına farklı bir bakış açısı getirerek kendi işini kurdu ve şehirdeki birçok eve renkli dokunuşlarını taşıyor.
Talebin artmasıyla kısa zamanda ev hanımlarından 11 kişilik ekip kuran Uğurlu, ev ve iş yerlerinde bulunan kapı, mutfak dolapları, fayans ve mobilyaları usta titizliğiyle boyayarak yeni hale getiriyor.
“Maksimum 3 günde dönüşümü gerçekleştirip evi teslim ediyoruz”
Uğurlu, AA muhabirine, boyama işi sayesinde hem ev hanımlarının hem de dönüşüm yaptıkları insanların ekonomilerine inanılmaz katkı sağladıklarını söyledi.
Sıfırdan yapılabilecek bir alanı dönüşüm boyasıyla çok daha düşük maliyetlerle kırıp dökmeden tamamladıklarını anlatan Uğurlu, “Aslında mesele sadece bütçe de değil. Bir usta eve gelip kalebodurunu değiştirmek, dönüştürmek isterse onu kıracak, şapını atacak, günlerce bekletecek. Ev sahipleri için bu sıkıntılı süreç. Biz geliyoruz, maksimum 3 günde dönüşümü gerçekleştirip evi temizleyip, toparlayıp bir kadın titizliğinde ev sahiplerine teslim ediyoruz.” dedi.
Bazı erkek ustaların bu işi yapacaklarına inanamadığını dile getiren Uğurlu, “Yaptığımızı gördükleri zaman tebrik ediyorlar. Aslında birçok bayanın cesaret edemediği işleri cesaret edip üstleniyoruz ve güzel de neticelendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Uğurlu, daha da büyümek istediklerini belirterek, “Ekip sayısını artırmak istiyoruz. Evde, ‘Ne yapacağım ben?’ diyen her kadınımızı bu işe davet ediyorum.” ifadesini kullandı.
“Erkek ustalar bize biraz kızıyor ama bayanlar biraz daha özenli”
Kendi mutfağını dönüştürmeye gelen Uğurlu ile tanışıp ekibe dahil olan 35 yaşındaki Gülsev Arslan da mutfak dolaplarını dönüştürüp yenilediklerini, tezgahları temizleyip onlara yeniden renk verdiklerini anlattı.
Panel kapıları ve yer zeminlerini de boyadıklarını aktaran Arslan, önyargısı bulunan eşinin ekiple tanıştıktan sonra kendisine destek olduğunu söyledi.
Sosyal medya üzerinden tanışıp ekibe katılan 46 yaşındaki Suna İyiyazıcı ise çok güzel dönüşler aldıklarını dile getirerek, “Bayan olduğumuz için ev sahipleri de rahat ediyor. Erkek ustalar bize biraz kızıyor ama bayanlar biraz daha dikkatli, özenli.” ifadelerini kullandı.