Eskişehir ve Aydın’da Zehirli Uğur Böceği Paniği!

Eskişehir’de bir vatandaşın görüp zehirli olduğu anlaşılan bu örümceğin, fotoğrafı çekildi. ESOK Rally’nin yapılmış olduğu Bozdağ mevkiinde görevli bu kişinin fotoğrafı paylaşması ile birlikte sosyal medya sallandı. Birçok ilde görülmesi ile derin yankı uyandıran bu örümceğin, yavaş yavaş yaygınlaşması da korkutuyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile varlığı anlaşılan bu böcek geçen yılda Haziran ayında görülmüştü. Oklubalı mahallesinde görülen bu böcek o zaman da tartışmaya yol açmıştı.

Aydın’da da Zehirli Örümcek Görüldü!

Aydın’ın Kuşadası’nda görülen bu böceğe karşılık olarak EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ekosistemlerini bozmadan uzaklaşılması gerektiğini belirtti. Piknik yapan bir aile tarafından görülen bu örümceğe karşılık olarak ailenin ihbarı üzerine bölgeye Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler üyeleri intikal etti. Üzerinde siyah noktalar bulunan kırmızı renkli bu böceğin uğur böceğine benzemesi ile birlikte uğur böceği örümceği deniliyor.

Bölgede başka böcek olmadığını belirten yetkililer yine de dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıları yaptı. Kırmızı rengi ile dikkat çeken uğur böceği, özellikle çocukların merakına sebep oluyor. Bunun üzerine de sıkıntı çıkabileceği belirtiliyor. Çocukların bunlardan uzaklaştırılması gerektiğini ekleyen yetkililer, yetişkinlerin de dikkat etmesinin önemine vurgu yapıyor.

Exit mobile version