Hava Sıcaklıkları Düşecek

#image_title

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olmaya başladı.

Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde pazar akşamına kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışlar nedeniyle 66 il için sarı ve turuncu alarm verildi. İstanbul’da ise hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Vapur Seferleri İptal Edildi

İstanbul’da cumartesi ve pazar günleri şiddetli yağış ve fırtına beklendiği için vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve şiddetli fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Valiliği, özellikle cumartesi günü sabah saatlerinden pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağını belirterek su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Kar Anadolu’yu Vuracak

Meteoroloji; Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı olacağını bildirdi.

Ayrıca güney ve batı illerindeki sıcaklıkların 2 ila 10 derece azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde ise lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı öngörüldü.

Fırtına Alarmı: Tedbirli ve Dikkatli Olun!

Rüzgarın genellikle güney ve batıdan eserek Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli fırtına, Marmara ve Ege’de fırtına, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bu durumda yaşanabilecek ulaşım aksamalarına, çatı uçmalarına, ağaç ve direk devrilmelere karşı tedbirli olunması önemle vurgulandı.

Sel ve Su Baskınlarına Karşı Dikkat!

Meteoroloji yetkilileri yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Exit mobile version