İstanbul Dahil Birçok Şehirde Yağış Bekleniyor

#image_title

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ekim hava durumu raporunu açıkladı. Rapor, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Osmaniye ve Hatay’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklendiğini gösteriyor.

İşte bölge bölge hava tahminleri…

Marmara Bölgesi: İstanbul’da Sağanak Yağışlı Hava

Marmara Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus bekleniyor.

Ege ve Akdeniz Bölgeleri: Az Bulutlu ve Açık Hava Hakim

Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken Akdeniz Bölgesi’nde parçalı bulutlu hava öngörülüyor. Özellikle Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri: Az Bulutlu ve Parçalı Bulutlu Hava

İç Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken Karadeniz Bölgesi’nde ise az bulutlu ve açık hava, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz Bölgesi: Kıyı Kesimlerinde Sağanak Yağışlar

Batı Karadeniz Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri: Az Bulutlu ve Parçalı Bulutlu Hava Hakim

Doğu Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği rapor edilirken rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yer yer pus bekleniyor.

Exit mobile version