Jandarmadan Traktör Sürücülerine “Reflektör Tak Görünür Ol” Eğitimi

#image_title

Pazaryeri ilçesinde, jandarma ekipleri, tarım araçlarının güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Traktör, römork ve tarım araçlarının daha görünür olmalarını sağlamak için düzenlenen “Reflektör Tak Görünür Ol” eğitimi, bölgelerindeki sürücülere yönelik gerçekleştirildi.

Bozcaarmut köyünde ise jandarma ekipleri, traktörlerin karıştığı kazaları en aza indirmek için sürücülere özel trafik eğitimi verdi ve traktörlerine reflektör takarak gece ve gündüz görünürlüklerini artırdı.

Çiftçilere trafik güvenliği ve traktör kazalarının önlenmesine yönelik eğitim veren Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Açıkalın, traktörlerde reflektör ve ışıklandırma sisteminin önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman da reflektör konusunun önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti.

“Bir yılda terörden kaybettiğimiz insan sayısının çok daha fazlasını trafik kazalarında dolayı kaybediyoruz. Hepimiz bunu unutuyoruz, önemsemiyoruz. İşte bu duruma dikkatlerinizi çekmek için bu tür eğitim faaliyetlerini yapmayı önem gösteriyoruz. Jandarmamız gerekenleri anlattı bir can bile bizim için her şeyden daha önemli. Anlatılanları uygulamaya, bu konuya dikkat edelim. Sizlere bu programa katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

Eğitime, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Teğmen Fatma Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Recep Kuş, Bozcaarmut Köyü Muhtarı Rıza Aydın katıldı.

Exit mobile version