Kadıköy Salı Pazarı Nerede Nasıl Gidilir?

#image_title

Kadıköy Salı Pazarı, İstanbul en popüler semtlerinden Kadıköy’ün bir sembolü gibidir. Eski adıyla Sosyete Pazarı olarak da bilinen ancak günümüzde geçmişinden gelen izlerini kaybeden bu Pazar, köklü bir geçmişe sahiptir.

Geleneksel yapısı ile canlılığını koruyan nadide pazarlar arasında yer alan Kadıköy Salı Pazarı’nda alışveriş kültürünün bütünleşmesi hedef alınmakta ve köklü değişikliklere rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadır. Ev sevilen semt pazarları arasında yer alan bu Pazar, her yaş grubuna hitap etmektedir.

Kırtasiyeden giyime, tekstilden meyve sebzeye kadar birçok sektörün yer aldığı Kadıköy Salı Pazarı her ne kadar Anadolu Yakası’nda yer alsa da çevre ilçelerden gelen ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Bir dönem mesire alanı olarak da kullanılan bu Pazar aslında kült bir mekan olarak tanımlanmaktadır.

Kadıköy Salı Pazarı Nerede?

Kadıköy Salı Pazarı adından da anlaşılabileceği üzere İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Kadıköy ilçesindedir. Aslında bu tarihi pazarın yeri tam olarak Kuşdili’dir. Fakat o dönemde pazara olan yoğun ilgiyle beraber trafik probleminin yaşanmasından dolayı Belediye Meclis kararı gereğince yer değişikliğine gidilmiştir.

Pazar yeri açısından her ne kadar Hasanpaşa uygun bulunsa da bu talebin karşılanmaması sonrasında Kadıköy Salı Pazarı geçici olarak Merdivenköy’e taşınmıştır. 2015 senesinde Hasanpaşa Uzunçayır’daki düzenlemelerin sonrasında Pazar nihayet eski yerine kavuşmuştur.

Kadıköy Salı Pazarı’na Nasıl Gidilir?

Kadıköy Salı Pazarı’na ulaşmak için Otobüs, Marmaray, Metrobüs, Metro ve Minibüsler kullanılabilir. Kadıköy’ün merkezi bir konumda olmasından dolayı çevre ilçelerden pazara gelenler için birçok alternatif bulunmaktadır.

Exit mobile version