Kışı Kilo Almadan Nasıl Geçirebilirsiniz? Altın Değerinde Öneriler

#image_title

Havaların soğuması ve yaklaşan kış mevsimi sebebiyle kilo pek çok insanın ortak sorunu haline geliyor. Alanında uzman diyetisyenler kış aylarında kilo alma tedirginliği yaşayan birçok insanın olduğunu vurgulayarak, kışı kilo almadan geçirebilecek önerilerde bulundu.

Metabolizmanızı Hızlandırmaya Çalışın

Kış aylarında vücut ve metabolizma kendini koruma altına alır ve daha yavaş çalışmaya başlar. Soğuk havalarla savaşan bağışıklık sistemi, hastalıklarla savaşarak yağ yıkımını engeller.

Güne Sağlam Bir Kahvaltıyla Başlayın

Metabolizmanızı daha sağlıklı bir duruma getirmek için güne mutlaka sağlam bir kahvaltı yaparak başlayın. İyi bir kahvaltı ile güne başlamanız hem sizin hem de direncinizin korunmasını sağlayacak. Kilo kontrolünde de size yardımcı olup metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecektir.

Bol Bol Su Tüketin

Kışın su kaybı daha az yaşandığı için susama hissimiz azalır, fakat su ihtiyacımızı yine de gidermemiz gerekir. Kışın metabolizmanızı hızlandırmak için susamasanız bile günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekir.

Greyfurt, Lahana Ve Maydanoz Tüketin

Kış hastalıklarından korunmak için, A ve C vitamininden yeteri kadar beslenmek gerekir. Kış sebzeleri ve meyveleri de bu konuda yeterli oranda A ve C vitaminini sağlayacaktır. Narenciye , havuç, kivi, lahanagiller, yeşil yapraklı sebzeler A ve C vitamininden zengin daha zengin besinlerdir.

Yağı, Şekeri Olabildiğince Azaltın

Kış yaklaşınca, vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek için harcadığı enerjiyi en aza indirir. Azalan fiziksel aktiviteye eş olarak yağ ve şeker tüketimi de azaltılmalıdır.

Haftada 2-3 Kez Balık Yemeye Çalışın

Haftada 2-3 kez balık tüketerek kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz ayriyeten kemiklerinizin güneşin eksikliğini daha az hissetmesine imkan verebilirsiniz.

Exit mobile version